VELIKA DRAMA NA TARI: Turisti su u praznom bazenu videli SRNDAĆA kojeg su napali PSI, usledila je BORBA ZA ŽIVOT!
Srndać upao u prazan bazen, Foto: RINA

SPASILO GA ČUDO

VELIKA DRAMA NA TARI: Turisti su u praznom bazenu videli SRNDAĆA kojeg su napali PSI, usledila je BORBA ZA ŽIVOT!

Uplašenu životinju smestili su u obližnju štalu, kako bi se malo oporavila

Objavljeno:

Prilikom boravka na Tari nekoliko mladića i devojaka iz Beograda i Novog Sada tokom šetnje obalama Zaovinskog jezera naišlo je na srndaća zarobljenog u dubokom, praznom bazenu i odmah su obavestili nadležene rendzere koji su izašli na lice mesta.

„Pretpostavljamo da su srndaća napali psi lutalice i da je on u tako nezahvalnoj situaciji skočio u prazan bazen koji se nalazi ispred njega. Kad smo došli videli smo da je srndać bio vidno izmoren i potpuno malaksao. Spustio sam se merdevinama u bazen dubine oko pet metara i uz pomoć nekoliko mladića uspeli smo nesrećnu životinju da izvičemo napolje“, rekao je za RINU rendzer Žarko Đurić, koji je spasao srndaća.

Uplašenu životinju smestili su u obližnju štalu, kako bi se malo oporavila.

„Reč je o mladom srndaću, tek su rogovi počeli da mu rastu. Vrlo brzo se oparavio i za samo nekoliko dana vratio se u prirodu“, rekao je Žarko.

U tom području postoje tri velika bazaena, koja su se koristila za potrebe hidroelektrane, na dnu se nalazi dosta granja i pruća, tako je srndaća prvo spasilo čudo, a onda i sreća da naiđu turisti koji su pozvali nadležne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.