LANINOM TATI JE DANAS ROĐENDAN I POŽELEO JE SAMO 1 STVAR KOJA BI GA UČINILA NAJSREĆNIJIM: Bebi je poželeo OVO!
Lana Jovanović, Foto: Printscreen Facebook

dirljiv trenutak

LANINOM TATI JE DANAS ROĐENDAN I POŽELEO JE SAMO 1 STVAR KOJA BI GA UČINILA NAJSREĆNIJIM: Bebi je poželeo OVO!

Za sada je sakupljeno milion i 28 hiljada dolara, a potrebno je još milion i 470 hiljada dolara kako bi primila lek Zolgensma u inostranstvu

Objavljeno:

Lana Jovanović iz Rakovca nadomak Novog Sada boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1, za njeno lečenje se sakuplja novac kako bi otišla u neku od zemalja Evropske unije!

Naime, za sada je sakupljeno milion i 28 hiljada dolara, a potrebno je još milion i 470 hiljada dolara kako bi primila lek Zolgensma u inostranstvu.

foto: Emilija Jovanović

Inače, danas je Laninom ocu Dimitriju Jovanović rođendan, te je u Fejsbuk objavi naveo kako ima samo jednu želju. Dakle, poručio je kako je poželeo da se sakupi novac za lečenje kako bi se Lana što pre izlečila, te da bi to ujedno bio pravi rođendanski poklon kako za njega tako i za malenu devojčicu.

Poruka je dostupna u linku ispod.

Laninom tati danas je rođendan!!! Poželeo je poklon koji možemo svi mi zajedno da kupimo!!! Hajde da njegov poklon bude...

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Четвртак, 10. септембар 2020.

Lana Jovanović se trenutno nalazi u bolnici kod Novog Sada jer joj se zdravstveno stanje pogoršalo zbog sekreta koji se raširio u plućima te je na inhalacijama od utorka, kazala je za naš portal Lanina majka Aleksandra Jovanović.

Desilo se ono čega sam se najviše bojala... Danas smo u bolnici zbog sekreta koji se nagomilao u Laninim plućima....

Posted by Aleksandra Jovanovic on Уторак, 08. септембар 2020.

Spinalna mišićna atrofija, tip 1, koji ima i Lana, veoma je opaka i smrtonosna bolest za bebe. One nikada ne mogu čak ni da dođu do stadijuma kada samostalno sede. Njima je u kasnijoj fazi potrebna i sonda za hranjenje, aparati za disanje, pa i aparat za kašljanje.

Na kraju, nastupa totalna paraliza, a beba više ne može ni da se osmehne. Uz pomoć mehaničke ventilacije deca sa ovom bolešću mogu da žive i duže od dve godine, ali zahtevaju stalnu i intenzivnu negu.

foto: Emilija Jovanović

Podsetimo, Lana je među 34 pacijenta u Srbiji koji primaju lek spinrazu, a u pitanju je terapija koja je dostupna o trošku države od 2018 godine. Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji s velikom nadom gledaju u genetsku terapiju, koja je nedavno registrovana u Evropskoj uniji, te stoga skupljaju novac kako bi otišla na lečenje u inostranstvo.

Lani Jovanović možemo pomoći na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130 IBAN: RS35160600000006991130 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.