KORONA JE UŠLA I U 3 NIŠKE ŠKOLE? Svi sumnjivi su u karantinu, REZULTATI SE TRENUTNO ČEKAJU
U karantinu su svi sumnjivi slučajevi, Foto: Profiemedia

POD STALNIM NADZOROM

KORONA JE UŠLA I U 3 NIŠKE ŠKOLE? Svi sumnjivi su u karantinu, REZULTATI SE TRENUTNO ČEKAJU

Načelnik školske uprave Gejo tvrdi da je netačna i proizvoljna informacija da je u Nišu ministar obrazovanja Šarčević bilo koga smenio

Objavljeno:

Desetak dana od početka nove školske godine, sumnjivih na korona virus u Nišu ima u dve srednje i jednoj osnovnoj školi, potvrdio je za medije Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš, za Nišavski, Toplički i Pirotski okrug.

Sumnjivi su u karantinu i pod stalnim nadzorom zdravstvenih radnika i službi. I u jednom od vrtića u Aleksincu bilo je sumnje da je inficirana jedna vaspitačica. Odmah je poslata kući i na lekarske preglede nakon čega je u kućnom karantinu, a mališani koji su sa njom bili u kontaktu su izolovani i izvesno vreme neće dolaziti u vrtić, piše Politika.

Organizovanje obrazovnog procesa u školama i rad vrtića, rekao je Dragan Gejo nisu uopšte pod znakom pitanja jer se pojava korona virusa procenjuje, kako je istakao, "nemasovnom". Rečeno je i da ni u jednoj od ustanova nema laboratorijski potvrđenih slučajeva korone, kao što nema ni prijava o nepoštovanju obaveznih protivepidemioloških mera u školama.

Nema smenjenih direktora u Nišu

Istovremeno u niškoj školskoj upravi demantovali su pisanje pojedinih medija i odbačene su sve špekulacije da je posle početka školske godine u Nišu zbog nepoštovanja protivepidemioloških mera i obaveza u vreme epidemije bilo smenjivanja direktora škola.

Načelnik Školske uprave Gejo tvrdi da je netačna i proizvoljna informacija da je u Nišu ministar obrazovanja Šarčević bilo koga smenio i razrešio dužnosti rukovodioca škole. Kako je istakao "pre par dana jedna direktorka škole dala je ostavku, ali njen odlazak sa funkcije nije u vezi sa epidemijom, već lični".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs / Politika / Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.