DOKTORKA ZDRAVKOVIĆ JE SAZNALA NEŠTO NOVO O KORONA VIRUSU: Ovako nastaje OZBILJNA situacija!
Maja Zdravković, Foto: printscreen

ISTAKLA

DOKTORKA ZDRAVKOVIĆ JE SAZNALA NEŠTO NOVO O KORONA VIRUSU: Ovako nastaje OZBILJNA situacija!

Prema njenim rečima, jasno je da ova bolest ne može da se pobedi bez adekvatne vakcine, ali onog trenutka kad budu dostupne, Srbija će kupiti vakcinu za svoje stanovništvo

Objavljeno:

Iako iza sebe svi imamo polugodišnje iskustvo, deluje da i dalje o virusu saznajemo nešto novo. I to ne samo mi laici, već i oni koji se mesecima unazad nalaze na prvoj liniji fronta.

“Imali smo mlade ljude koji nisu reagovali na terapiju. Sa godinama imuni sistem se iscrpljuje i stariji pacijenti imaju lošiju reakciju na kovid virus, naročito ako imaju pridružene bolesti jer je agresivan i zauzima superiorniju poziciju nad belim krvnim zrncima, počinje lučenje toksina i on vrši blokiranje kardio-vaskularnog sistema, respiratornog sistema i rašireno stvaranje trombova po organizmu i onda nastupa jedna ozbiljna situacija”, priča za “150 minuta” direktorka KBC “Bežanijska kosa” dr Marija Zdravković.

Prema njenim rečima, jasno je da ova bolest ne može da se pobedi bez adekvatne vakcine, ali onog trenutka kad budu dostupne, Srbija će kupiti vakcinu za svoje stanovništvo.

“Nećemo učestvovati u ispitivanju vakcine koja nam dolazi iz Kine, ali to ne znači da ako se vakcina pokaže da je dobra, prođe sve faze u drugim zemljama i dobije odobrenje Agencije za lekove da neće biti prisutna kod nas kao odobrena vakcina. Mi kao zemlja imamo stručan i obazriv stav prema novim stvarima koje dolaze”, istakla je dr Zdravković koja je dva puta preležala koronavirus.

Ona je, inače, prva žena koja je dobila nagradu “Vitez humanosti” na ovogodišnjim 57. Ljubičevskim konjičkim igrama u Požarevcu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.