STARAC KOJI JE OBOŽAVAO SVOG KONJA, MORAO JE DA MU KAŽE ZBOGOM: Priča o Loli je nesvakidašnja, puna ljubavi i tuge
Priča o deki i konju, Foto: Profimedia, Printscreen/facebook

pomozimo joj!

STARAC KOJI JE OBOŽAVAO SVOG KONJA, MORAO JE DA MU KAŽE ZBOGOM: Priča o Loli je nesvakidašnja, puna ljubavi i tuge

Ovo je priča o deki koji je previše zavoleo svoju kobilu!

Objavljeno:

Priča o Loli je nesvakidašnja, puna tuge i ljubavi. Ovo je retka priča o starcu iz Srbije koji je morao da se rastane od svoje drage kobile.

U Srbiji se to ne dešava često. Deka koji jedva hoda, pomažući se štapom imao je staru oronulu štalu koja je odisala duhom starih vremena.

U njoj je živela divna, sitna kobila. Kaže, ovo je poslednji konj u selu, više nema nijednog. Ni on nju više ne može da čuva, jedva se i o sebi brine. Nema više ni snage kao nekad, stigle su ga godine i težak život, ne može ni da radi oko nje kao pre. Ali, uprkos svemu, ne želi da je proda.

Ne želi da se o njoj loše brinu ili da je neko možda da u klanicu na kraju. Previše je voli. Iako bi tim novcem sigurno neki mesec imao da bolje živi, ne pada mu na pamet da to uradi, već želi da je smesti u azil, da bude na sigurnom. Ništa ne traži, ništa mu ne treba, samo da zna da je ona dobro.

- Toliko nas je sve to pogodilo, da i sa vama moramo da podelimo, a mi ćemo ga već obilaziti, da mu se nađemo kada zatreba, naveli su iz Azila za konje "Staro brdo".

Loli sada treba pomoć svih nas - da se što pre urade osnovne analize, srede kopita, da se očisti od parazita, vakciniše, ojača vitaminima i dobrom hranom. Da bude zaista na sigurnom, zdrava i srećna.

Pomozite da se Lola oporavi. Svaka pomoć znači za troškove veterinara, orezivača, za hranu i negu. Koliko možete, nema premale pomoći za nju.

Za Lolu.

Primalac: Udruženje Staro brdo, Lapovo Br.računa: 150-25986-71 Svrha: Lola

PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com

PostNet: Violeta Jović, 064-18-18-607

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.