Isprobali smo elektro-šoker od 12.000 vati! 3X pogađajte kako nam je bilo :) (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

Boli, boli, boli!

Isprobali smo elektro-šoker od 12.000 vati! 3X pogađajte kako nam je bilo :) (VIDEO)

Zaista nam je bio potreban naslov sa reči "šokirali, šokiraćete se" i slično, onda smo uzeli stvari u svoje ruke
Objavljeno:

Redakcija Espresa se dan ranije dogovarala se o snimanju ovog video snimka, - svi su bili "za", svi su se složili da sjajna ideja testirati nešto ovako.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dođe i taj dan, dan kada su čuli zvuk izlazne snage od 12.000 vati. Dan kada svi junaci nikom ponikoše i u trenutku snimanja u prostoriji su bile samo 3 devojke. Muškarci su imali "neka druga posla", znate počinju Olimpijske igre danas, mnogo je posla...

foto: Zorana Jevtić

Nekako dok sam skupljala snagu da samu sebe "šokiram" svi su nestali iz prostorije, ostadoše samo verni navijači koji su bodrili "Tooo, udri, nije strašno!"

foto: Zorana Jevtić

Ma nije strašno, čini vam se samo...Samo zvuk šokera može da vas natera da odskočite od zemlje bar pola metra. Ok, priznajem, ovo nije prvi put da sam se šokirala. Igrala sam čak i tablić u "omamljivanje", tako da sebe već mogu da nazovem ekspertom za struju.

foto: Zorana Jevtić

Dakle, kakav je osećaj pitate se?

Ako vam video snimak ne odgovori na pitanje, reči tu i nemaju previše smisla.

Tizer služi kako bi se protivnik "omamio i zaustavio", dakle udar šokera grči vaš mišić i zaista vas ostavlja nepokretnim na neko vreme.

foto: Zorana Jevtić

Ja sam pritisnula dugme na manje od sekunde i desna noga mi je na momenat bila paralizovana, tačnije butni mišić. Znate onaj bol kada čačkate žice koje ne biste trebali pa vas onako na "kvarno" pecne struja, a jedino što biste u tom momentu uradili jeste da sočno opsujete i možda prvom do vas da tresnete šamar.

foto: Zorana Jevtić

U mom slučaju prvi u prostoriji bio je moj urednik, a to svakako ne bi bila pametna ideja, pa je jedino preostala psovka. Sočna...

Zaključak: ako zaista imate hrabrosti da ovo iskoristite na nekome, a žensko ste, šoker je odlična vrsta zaštite ako se nađete u mračnim ulicama prestonice, a da ne pominjemo da sasvim dobro tera i pse lutalice ako se nađete u tom problemu.

Biber-sprejovi i električni uređaji za omamljivanje napadača strujom, tzv. električni šokeri, koji se na Zapadu često koriste za samoodbranu, od pre prošle godine dozvoljeni su i u našoj zemlji.

Električni šokeri su mali uređaji koji staju u džep i omamljuju napadača strujom napona od 10.000 do 100.000 volti. Takođe su zdravstveno bezopasni, a u omamljivanju napadača su izuzetno efikasni.

Članom 15 Zakona o oružju i municiji propisano je da fizička lica starija od 16 godina, pravna lica, kao i privredni subjekti, mogu bez odobrenja i prijave nadležnom organu da nabavljaju i drže biber-sprejove i električne šokere. Takođe, član 26, stav četiri, propisuje da sva punoletna lica mogu da ih nose, a u stavu pet piše da maloletna lica uzrasta od 16 do 18 godina smeju da nose samo sprejove.

(Natalija Atanacković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.