Jesen stiže, a s njom i ajvar!
Jesen stiže, Foto: Boško Karanović

TRADICIONALNO

Jesen stiže, a s njom i ajvar!

Počinje VII sezona karavana „Izađi mi na teglu“

Objavljeno: 16:24h

U predstojeći petak tradicionalno počinje još jedna, sedma po redu, sezona čuvenog karavana „Izađi mi na teglu“ koji će uz velike napore ipak uspeti da se održi u ovoj godini i da obiđe „još jedan krug“ u svojoj potrazi za idealnim receptom za „srpski kavijar“ – koga još volimo da zovemo i gospodar svake trpeze!

Pored složene situacije u kojoj se kreativna industrija nalazi usled posledica prouzrokovanih pandemijom virusa COVID 19, omiljeni gastronomski karavan svih kulinarskih majstora ali i gurmana, ipak je pronašao način da se realizuje u 2020. godini na bezbedan način, poštujući preporuke zdravstvenih institucija.

foto: Boško Karanović

Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, ovogodišnji karavan će se održati u čak 12 gradova. Učesnici će moći da se prijave za takmičenje isključivo ukoliko tim formiraju članovi istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 6, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje 3 m od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Inače, u proteklih šest sezona karavan je obišao 160 gradova, imao je oko 3.000 takmičarskih ekipa i 18.000 učesnika. Takmičari su ispekli preko 750.000 komada paprike ,a napunjeno je oko 30.000 tegli ajvara. Manifestaciju je do kraja šeste sezone posetilo čak 750.000 posetilaca!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.