OGLASIO SE DIREKTOR ŠKOLE U KOJOJ IMA KORONE: Čim smo saznali, istog trenutka smo uradili OVO
Bojan Konatar, Foto: Printscreen/TV Pink

koronavirus u osnovnoj školi

OGLASIO SE DIREKTOR ŠKOLE U KOJOJ IMA KORONE: Čim smo saznali, istog trenutka smo uradili OVO

Tek uveče 1. septembra je majka devojčice javila da je učenica bila u kontaktu sa zaraženom osobom

Objavljeno: 15:19h

Nastavu u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Kragujevcu 1. septembra pohađala je učenica kod koje je potvrđen koronavirus, izjavio je direktor škole Bojan Konatar.

Zaražena učenica ide u šesti razred ove škole, a Konatar kaže da su roditelji poslali dve bliznakinje u školu 1. septembra i dodao da je uveče majka javila da će devojčica biti testirana.

- Na pitanje odeljenskog starešine "Zašto?" ona je odgovorila zato što su bile u kontaktu sa pozitivnom osobom. Posle dva dana je javila da je jedna učenica, jedna ćerka, pozitivna. Deca se nalaze u izolaciji i nemaju nikakve simptome - rekao je Konatar za "TV Pink".

Konatar je apelovao na roditelje da ne šalju decu u škole ukoliko imaju bilo koji simptom ili ako su bili u kontaktu sa nekim za koga sumnjaju ili postoji mogućnost da je zaražen.

On je rekao da je škola istog trenutka obavestila sve nadležne institucije i dodao da su zatim dobili i obaveštenje iz Instituta za javno zdravlje koje su ispoštovali, u smislu potpune dezinfekcije te učionice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.