HITNO SE OGLASIO DOKTOR TIODOROVIĆ: Srbiji je saopštio SLEDEĆE ČINJENICE
Završena sednica Kriznog štaba, Foto: Printscreen/Kurir TV

OVO JE ODLUČENO

HITNO SE OGLASIO DOKTOR TIODOROVIĆ: Srbiji je saopštio SLEDEĆE ČINJENICE

Uz procenu epidemiološke situacije, o njima bi moglo da se raspravlja na narednoj sednici štaba, sledeće nedelje, i donese pozitivna odluka

Objavljeno: 14:01h

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održali su danas sednicu, na kojoj niti su donete nove mere niti su popuštene stare, a jasan i načelan stav svih bio je da do daljeg nema dozvole za druge manifestacije osim kulturnih, uprkos velikom broju zahteva, piše Telegraf.

Uz procenu epidemiološke situacije, o njima bi moglo da se raspravlja na narednoj sednici štaba, sledeće nedelje, i donese pozitivna odluka.

Kako je rekao epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, na sednici se uglavnom pričalo o školama i primeni mera u njima, i konstatovano je da nema problema.

“Situacija koja je bila u školi u Železniku je pod kontrolom, kao i u Kragujevcu. U tom delu sistem se sve normalno odvija, ali svesni smo da je to tek četiri dana kako je škola krenula”, kaže prof. dr Tiodorović.

Manifestacije, osim kulturnih koje su dozvoljene pre dve nedelje, i dalje nisu dozvoljene.

“Mora tako da bude bar dok ne budemo pali na sigurnu zonu do 25 novih obolelih na 100.000 stanovnika. I dalje smo na 32, taj broj se održava. Ima dosta zahteva za različite manifestacije i na otvorenom i na zatvorenon. Kada je kultura u pitanju, jasno je rečeno uz koje mere mogu da se održavaju. Ali, ima različutih zahteva ugostiteljsko-zabavnih, a taj deo ne može da prođe, a ako pustimo taj deo, onda moramo da pustimo i svadbe a svadbe su nam nanele mnogo problema”, rekao je dr Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.