NEVEROVATNE VESTI IZ SRPSKOG GRADA: Ispitivali su KOLIKO PROCENATA STANOVNIŠTVA je imalo koronu, ovo je ŠOKANTNO!
On je rekao da se situacija redovno prati i da se svi IGM pozitivni pacijenti obavezno šalju i na PCR testiranje., Foto: Profimedia/Ilustracija

Novi Pazar

NEVEROVATNE VESTI IZ SRPSKOG GRADA: Ispitivali su KOLIKO PROCENATA STANOVNIŠTVA je imalo koronu, ovo je ŠOKANTNO!

Pored toga, Spahić je naveo da su na ginekološkom odeljenju izolovane dve pacijentkinje i to su trenutno jedini izolovani pacijenti, koji čekaju rezultate PCR testa

Objavljeno:

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, Šefadil Spahić, rekao je danas da poslednje testiranje pacijenata na korona virus u tom gradu pokazuju da 55 odsto ima IGG antitela što ;ukazuje da je mnogo onih koji su imali taj virus, ali bez ikakvih karakterističnih simptoma."Poslednjih dana je kod većine naših sugradjana kod kojih je serološki (brzi) test na korona virus pokazao da su pozitivni, PCR test negativan. Tako smo pre nekoliko dana od 17 IGM pozitivnih na PCR testu imali samo jednog pozitivnog ili od šest IGM jednog ili nijednog pozitivnog”, rekao je Spahić novopazarskom Radiju Sto plus.

On je rekao da se situacija redovno prati i da se svi IGM pozitivni pacijenti obavezno šalju i na PCR testiranje.

Pored toga, Spahić je naveo da su na ginekološkom odeljenju izolovane dve pacijentkinje i to su trenutno jedini izolovani pacijenti, koji čekaju rezultate PCR testa.

Ranije je jedan pacijent bio izolovan na hirurškom odeljenju, koji je po dobijanju pozitivnog PCR testa prebačen u KOVID-centar, dodao je Spahić.

Po poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije na infektivnom i internom odeljenju Regionalnog KOVID-centra u Novom Pazaru je 10 pacijenata, od kojih troje novoprimljenih čeka rezultate.

Juče je jedan pacijent transportovan za Kragujevac, a u KOVID-ambulanti Doma zdravlja pregledana je 81 osoba, od kojih je 30 bilo na kontrolnom, a 51 na prvom pregledu. ; Uradjeno je 46 brzih testova, od kojih je šest bilo IGM pozitivno, dok su se IGG antitela pokazala kod 11 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.