DARIJA KISIĆ O STANJU SA KORONOM U SRBIJI: Potpuno je otvoreno rekla SVE!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

ZNA SE KAKO JE!

DARIJA KISIĆ O STANJU SA KORONOM U SRBIJI: Potpuno je otvoreno rekla SVE!

Prema rečima zamenice direktora Instituta "Batut", rano je govoriti o prenošenju virusa u školskoj sredini

Objavljeno:

Epidemiološka situacija u Srbiji je stabilna, ali i dalje postoji značajan broj novozaraženih virusom korona, kazala je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i upozorila da ne sme biti opuštanja.

"Sada treba jače nego ikada da se ponašamo odgovorno, savesno i da svi damo svoj doprinos da se što pre suzbije transmisija virusa u našoj populaciji", rekla je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Naglasila je da se smanjuje broj obolelih i umiranje od te bolesti, ali da opuštanja nema, kao i da je neophodno da se sprovode sve mere, nošenje maski, distanca, pranje ruku...

Kisić Tepavčević je rekla da na današnjoj sednici Kriznog štaba nije doneta nijedna nova mera, kao i da je evaluacije dosadašnjih pokazala da su mere dale rezulate.

Srbija je, kako je dodala na dobrom putu kada je u pitanju borba sa virusom.

Prema rečima zamenice direktora Instituta "Batut", rano je govoriti o prenošenju virusa u školskoj sredini, jer su od početka školske godine prošla tek četiri dana.

Podsetila je na dva primera da su deca zaražena pre početka školske godine i dodala da su sve službe reagovale dobro kako bi se sprečilo širenje virusa u škoskoj sredini.

"Batut je napravio protokole u slučaju pojave viruse u školama i kako će se regovati u takvoj situaciji", rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.