DOKTOR KON IMA OŠTRU PORUKU ZA DRŽAVNE FUNKCIONERE! Mora, kad je obavezno, OBAVEZNO JE!
Predrag Kon, Foto: Printscreen

POSLUŠAJTE GA!

DOKTOR KON IMA OŠTRU PORUKU ZA DRŽAVNE FUNKCIONERE! Mora, kad je obavezno, OBAVEZNO JE!

Telefoni za prijave zvone non-stop!

Objavljeno:

Poznati srpski epidemiolog, član Kriznog štaba za vanredne situacije u Srbiji, dr Predrag Kon oglasio se na svom Fejsbuk profilu i uputio još jednu molbu i apel svim građanima, ali ovog puta i svim državnim funkcionerima.

Naime, dr Kon, pozvao je sve državne funkcionere da se pridržavaju zaštitnih mera koje su propisane od strane naših epidemiologa, a koje su donete u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa, da nose zaštitne maske na okupljanjima, sastancima i drugim prilikama kako bi sačuvali i sebe i druge.

- JAVNI POZIV: MOLIM SVE DRŽAVNE FUNKCIONERE DA U SVIM PRILIKAMA KADA JE TO OBAVEZNO NOSE MASKE. I RADI SEBE, I KAO PRIMER SVIMA - napisao je dr Predrag Kon na svom Fejsbuk profilu.

foto: Prinstcreen

Podsećanja radi, dr Kon već se oglašavao na ovoj društvenoj mreži kako bi podigao svest građana da bez obzira na trend opadanja zaraženih korona virusom u Srbiji moraju da poštuju propisana pravila, da drže distancu, nose maske, peru ruke i smanje kontakte na minimum, jer će u suprotnom virus nastaviti da cirkuliše među našom populacijom.

Ono na šta je izuzetno skrenuo pažnju jesu žurke, proslave, svadbe, izasci, noćni klubovi u kojima se okuplja veliki broj ljudi što može dovesti do povećanja broja novoobolelih zbog nepoštovanja mera opreza zbog čega je oformljena i telefonska linija gde se mogu prijaviti ovakve nepravilnosti i nepoštovanja.

Telefoni za prijave zvone non-stop

Inače, brojevi telefona Republičke inspekcije za prijavu oni koji ne poštuju epidemiološke usijao se, a kako je ranije pisano, poslednjih dana operateri imaju pune ruke posla, prijave stižu iz minuta u minut.

- Primamo dosta prijava svakodnevno. Odnose se na održavanje raznoraznih skupova, na rad klubova, kao i one prijave koje su za nenošenje maske ili nepoštovanje distance. Prijave više stižu sa periferije, u odnosu na Beograd. Stizale su i za skupove od preko 1.000 ljudi, za nepridržavanje karantina, ali i za nepropisni rad kafića - istakli su operateri koji rade na broju teleona - 011/6350322.

Podsetimo, u Republici Srbiji do 15 časova 3. septembra 2020. godine registrovano je ukupno 31.676 potvrđenih slučajeva kovid 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 8.432 osobe od kojih je 95 pozitivno. U poslednja 24 sata preminule su 2 osobe. Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirano je ukupno 955.730 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima je trenutno 41 pacijent. Ukupan broj preminulih je 718.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.