TOMISLAV JE BIO U RATU, A KAD SE VRATIO, POSLALI SU MU IZVRŠITELJE: Kad ga izbace, moraće da im plati i NAGRADU!
Tomislav Mačković iz Donjeg Tavankuta, Foto: Printscreen, Facebook

ima li kraja mukama?

TOMISLAV JE BIO U RATU, A KAD SE VRATIO, POSLALI SU MU IZVRŠITELJE: Kad ga izbace, moraće da im plati i NAGRADU!

Tomislav ima dug prema banci u iznosu od 172.000 dinara zbog dospelih kamata, a nisu ga čak ni obavestili o tome....

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Tomislav Mačković iz Donjeg Tavankuta je čovek koji je učestvovao u ratu i bio u dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Umesto nagrade i priznanja, dobio je samo izvršitelje na vratima, a kraj njegovih muka s sistemom se nije nazirao.

foto: Združena akcija Krov nad glavom Subotica

Tomislav ima dug prema banci u iznosu od 172.000 dinara zbog dospelih kamata, a nisu ga čak ni obavestili o tome.

Takođe, nesrećni čovek će morati da plati i sudske i advokatske troškove u ukupnom iznosu od 44 000, a na kraju sleduje pokrivanje troškova „rada“ izvršitelja za koje se ne zna koliki će biti – izvršitelj ih određuje po okončanju postupka.

foto: Združena akcija Krov nad glavom Subotica

Sada, Združena akcija, "Krov nad glavom Subotica" objavila je dobre vesti na svom Fejsbuk nalogu. Oni su zajedno sa solidarnim i dobrim ljudima izdvojili iz budžeta i sakupili 133.762,00 dinara pomoći za Tomislava Mačkovića iz Donjeg Tavankuta.

- Dragi ljudi, prethodnih nedelju dana ste odvajali od svog budžeta, koliko je ko mogao, od 200 do 1000 dinara, te smo zajednički skupili 133.762,00 dinara pomoći za Tomislava Mačkovića iz Donjeg Tavankuta. Ovaj novac smo mu predali juče kako bi mogao da izmiri bar deo dugovanja prema banci, koja su se kako smo u međuvremenu saznali povećala sa 97.000 na 172.000 dinara zbog dospelih kamata, o čemu Tomislav nije bio obaveštavan. Pored toga on će morati da plati sudske i advokatske troškove u ukupnom iznosu od 44 000, a na kraju sleduje pokrivanje troškova „rada“ izvršitelja za koje se ne zna koliki će biti – izvršitelj ih određuje po okončanju postupka. Umesto da država nagradi Tomislava za njegovu dugogodišnju službu u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, ona mu ne isplaćuje novac koji mu duguje za njegovo učestvovanje u ratu, za šta postoji pravosnažna presuda. Povrh svega njemu je saopšteno da je u izvršiteljske troškove uračunata i nagrada za dobro obavljen posao. Dakle Tomislav će bez obzira na celu situaciju biti primoran da isplati magradu izvršitelju što se bavio njegovim slučajem. Ovakvo ponašanje ne možemo drugačije okarakterisati nego kao besramnu i beskrupuloznu pljačku. Još jednom napominjemo da izvršitelji ne uspevaju da naplate dug prema njemu od strane države i preduzeća u kom je Tomislav radio (dužni su mu preko 200 hiljada) ali su veoma uspešni kada siromašnim i nemoćnim građanima treba naplaćivati dug prema bankama. Sve ovo potvrđuje da je izvršiteljima, koji su po zakonu o izvršenju i obezbeđenju preduzetnici, na prvom mestu profit i da su zarad sticanja istog, spremni doslovce na sve, pa i na ovakav besraman teror nad čovekom koji je služio ovoj zemlji i doprineo svojoj lokalnoj zajednici, naveli su iz Krova.

Po svemu sudeći, Tomislav može malo da odahne, i sredstva koje su ljudi skupili usmereni su na izmirenje barem dela njegovog duga. Svaka donacija mu je od velikog značaja jer, podsetićemo, Tomislav za sada nema stalna primanja.

foto: Združena akcija Krov nad glavom Subotica

Združena akcija Krov nad glavom Subotica će u međuvremenu raditi na dugotrajnijem rešavanju Tomislavovih egzistencijalnih pitanja.

- U Tomislavovo ime i ime Združene akcije „Krov nad glavom“ zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su širom zemlje uplaćivali novac, u skladu sa svojim mogućnostima. Prošle nedelje, kada smo vas pozvali da pomognete, znali smo da ćete se pozivu odazvati, kao što ste to i činili svaki put. Međutim, imajući u vidu da većina nas spaja kraj sa krajem, raduje nas da smo uspeli da skupimo toliko novca. Solidarnost je pobedila – opet, naveli su iz ove oraganizacije.

No, ovo ne znači kraj akcije, jer svaki dinar je Tomislavu potreban dok ne stane na noge. Pozivamo sve dobre ljude koji bi i dalje da doniraju sredstva i pomognu, to učine uplatom na račun:

SA NAZNAKOM ZA TOMISLAVA MAČKOVIĆA Udruženje građana ZA KROV Dinarski račun: 205 - 0000000263391 – 77 Devizni račun: 0070800050225 IBAN: RS35205007080005022588. PayPal: zakrovnadglavom@gmail.com

Niko gladan i bez doma!

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.