PRVO OČE NAŠ, ONDA PALI TAMJAN! Učiteljica se moli u učionici da ih ne bi napao virus, Srbija u šoku
Foto: printscreen

ovako brani sebe i učenice

PRVO OČE NAŠ, ONDA PALI TAMJAN! Učiteljica se moli u učionici da ih ne bi napao virus, Srbija u šoku

18 roditelja je podržao predlog učiteljice, dok se nekolicina protivila

Objavljeno:

Prvo Oče naš i tamjan, pa čas može da počne. U najkraćem, tako se može prepričati objava jednog roditelja o predlogu učiteljice u Vajber grupi koji je osvanuo na društvenim mrežama i izazvao buru komentara.

Naime, dan pre nego što su školska zvona označila početak školske godine učiteljica u OŠ "Ivo Lola Ribar" u Novom Sadu poslala je predlog roditeljima svojim učenika. On glasi ovako:

- Da li se slažete da svakodnevno pre početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu Očen naš - piše u poruci na roditeljskoj Vajber grupi koju je napisala učiteljica jednog odeljenja četvrtog razreda.

Ispod pitanja ostavljena je mogućnost roditeljima da glasaju da li su saglasni sa tim predlogom ili ne i velika većina, tačnije 18 roditelja je podržao predlog učiteljice, dok se nekolicina protivila.

Ispod objave stavljena je i slika na kojoj stoji da ne postoji virus koji će opastati u kući u kojoj se on svakodnevno pali.

Objava je vrlo brzo podeljena na društvenim mrežama i izazvala bezbroj komentara. Jedna od majki koja je pitanje učiteljice i podelila zapitala se da li je uopšte moguće da se tako nešto pita, te da je Srbija sekularna država.

Većina komentara ispod objave bila je da je to "strašno" i "jezivo".

Tragom objave kontaktirali smo za komentar kako majku koja je sve i podelila na Fejsbuku, tako i učiteljicu čiji smo identitet saznali. Ipak, odgovora ni sa jedne strane nije bilo.

Da li se vi slažete sa predlogom učiteljice?

Bonus video:

(Espreso.co.rsBlic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.