ZAŠTO NAM GRČKA NE OTVARA GRANICE? Profesor Kočović dao objašnjenje: evo kad se to može očekivati (FOTO)
Petar Kočović dočarao zašto su Grci odlučili da produže zabranu ulaska srpskim turistima, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DIMITRIS TOSIDIS

POSLEDNJI PRORAČUNI

ZAŠTO NAM GRČKA NE OTVARA GRANICE? Profesor Kočović dao objašnjenje: evo kad se to može očekivati (FOTO)

Poslednji proračuni profesora Kočovića i njegove ekipe su malo modifikovali rezultate, te se sada završetak drugog talasa korone u našoj zemlji predviđa 13. septembra, dva dana kasnije nego što su bile prethodne najave

Objavljeno:

Zašto su Grci odlučili da produže zabranu ulaska srpskim turistima barem do 15. septembra najslikovitije je dočarao profesor Petar Kočović koji mesecima unazad predviđa tok epidemije korona virusa u Srbiji, ali i celom svetu, na osnovu matematičkih modela.

On je na svom Fejsbuk profilu postavio grafiku na kojoj se vidi razvoj epidemije kovida-19 u Srbiji i Grčkoj, tačnije broj zaraženih građana na 100.000 stanovnika što je parametar koji primenjuje i Evropska unija prilikom stavljanja pojedinih zemalja na zelenu ili crvenu listu.

Zasto ne mozemo u Grcku? Prag koji oni primenjuju je 25!

Kako se može videti na grafici Srbija je pre dva dana imala 32 zaražena na 100.000 ljudi, Grčka 30, dok je gornja granica koju primenjuje Evropska unija 25/100.000

Međutim, kako se može videti na grafici, jasno je da se naša kriva nalazi u drastičnom padu, dok je Grčka u usponu, te je pitanje dana kada će Grci imati više zaraženih na 100.000 stanovnika od Srbije.

SRBIJA - 30.8.2020-Covid-19-II talas (CECA) "Kovid je svuda oko nas i ceka pravi cas"

Posted by Petar Kocovic on Недеља, 30. август 2020.

Inače, poslednji proračuni profesora Kočovića i njegove ekipe su malo modifikovali rezultate, te se sada završetak drugog talasa korone u našoj zemlji predviđa 13. septembra, dva dana kasnije nego što su bile prethodne najave.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - objasnio je profesor Kočović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.