ŠTA AKO DOĐE DO ŽARIŠTA U KORONE NEKOJ ŠKOLI? Ministar Šarčević razjasnio sve
Mladen Šarćević, Foto: Printscreen

UOČI POČETKA ŠKOLSKE GODINE

ŠTA AKO DOĐE DO ŽARIŠTA U KORONE NEKOJ ŠKOLI? Ministar Šarčević razjasnio sve

On je rekao da su đaci prvaci centar pažnje svih

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da ukoliko dođe do izbijanja žarišta u nekoj školi problem će se prevazići tako što će se naći rešenje za tu "konkretnu sredinu", ali škole neće biti zatvarane. Šarčević je u razgovoru za dnevni list Blic rekao da će Ministarstvo koje vodi biti na dnevnom nivou u kontaktu sa školama, a da će sedmično slati izveštaje Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Ministar je rekao da su roditelji i đaci iskazali poverenje u sistem zato što se samo 3,7 procenata roditelja odlučilo za onlajn nastavu i dodao da je "ogromna većina" školskih ustanova i nastavnog kadra uspešno privela kraju organizaciju školske godine.

"Veći procenat škola je odlično iskoristio prostorne resurse tako da se odeljenja neće ni deliti. Napravljeni su rasporedi časova, obezbedjenja sredstva za dezinfekciju. Nabavili smo i 10.000 vizira za klince u osnovnim i srednjim školama, koji imaju astmu ili neko drugo oboljenje, pa im maske smetaju", rekao je Šarčevič.

On je rekao da su đaci prvaci centar pažnje svih.

"Mogu da kažem da smo se najviše zbog njih potrudili da škole krenu da rade od 1. septembra kao i svim generacijama pre njih", rekao je Šarčević.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.