OVAJ ĆALE JE NAJVEĆI CAR U SRBIJI: Valjevac našao način da zabavi decu, ali i da inspiriše druge roditelje (VIDEO)
Dragan Kuzmanović, Foto: Printscreen/RTS

SEĆATE LI SE RELIJA?

OVAJ ĆALE JE NAJVEĆI CAR U SRBIJI: Valjevac našao način da zabavi decu, ali i da inspiriše druge roditelje (VIDEO)

Kuzmanovići vreme provode i u prirodi, budući da borave u kući u predgrađu sa pogledom na Maljen

Objavljeno:

Svi smo svedoci toga da deca sve više i više vremena provode pred televizijskim ili ekranima kompjutera, što je pogotovo bio slučaj u vreme izolacije i pandemije korona virusa. Jedan tata iz Valjeva odlučio je da promeni to i svojoj deci pruži kvalitetno provedeno slobodno vreme.

Dragan Kuzmanović, na internetu je podelio pravila igre iz svog detinjstva, kojima je naučio i svoju decu, a sve u želji da pomogne i drugim roditeljima, piše "RTS".

Ovaj Valjevac prisetio se omiljene igre svog detinjstva "Reli 1,2,3" i oživeo je, a njegova deca Sanja i Filip, ali i njihovi drugari, usvojili su pravila i brzo je zavoleli.

- Razvijaju motoriku, imaju takmičarski duh, razvijaju kreativnost. Svakog dana možemo da crtamo, recimo, novu stazu za ovu igru. Nikada ne može da nam dosadi. Može da igra njih dvoje, a može da se igra njih šestoro. I to je nešto što sam ja smatrao da je super, jer je meni kada sam bio mali bilo jako zanimljivo - objašnjava otac za "RTS".

Kuzmanović smatra da se na internetu deli sadržaj koji nije uvek prilagođen deci, pa im je dao ideju za igru koju je moguće igrati gde god ima parče betona, potom je snimio i podelio sa drugim roditeljima.

- Više je primera gde deca govore ijekavicom i još pomešano sa nekim engleskim slengom. Ovo je neka naša priča, pa želimo da damo svoj doprinos, ako ništa dugo, i u očuvanju našeg jezika - dodaje Dragan.

Kuzmanovići vreme provode i u prirodi, budući da borave u kući u predgrađu sa pogledom na Maljen.

Dragan Kuzmanović, takođe, ima i ideju da razvije serijal pod nazivom "Igre tatinog detinjstva".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.