40 MINUTA JE BILO DOVOLJNO DA IM SE NADRAŽE NOSNICE: Održana mini-roštiljijada, Leskovac u transu (VIDEO)
Mini roštiljijada u Leskovcu, Foto: Printscreen/Youtube

NI KORONA IM NE MOŽE NIŠTA

40 MINUTA JE BILO DOVOLJNO DA IM SE NADRAŽE NOSNICE: Održana mini-roštiljijada, Leskovac u transu (VIDEO)

Bila je ovo, kako je kazao direktor TOL Nebojša Kocić, podsećanje na sve prethodne Roštiljijade, kojih je do sada bilo 30

Objavljeno:

Trideset i prva zaredom leskovačka Roštiljijada ove jeseni nije mogla biti održana u Leskovcu zbog pandemije koronavirusa, ali su njeni organizatori, Turistička organizacija Leskovac (TOL), večeras priredli "Mini Roštiljijadu".

U prisustvu malobrojnih posetilaca, napravljena pljeskavica sa 33 kilogama roštilj-mesa, duplo manja od prošlogodišnje, uz bleh orkestar i nove maskote manifestacije, Roštiljke i Roštiljka.

Bila je ovo, kako je kazao direktor TOL Nebojša Kocić, podsećanje na sve prethodne Roštiljijade, kojih je do sada bilo 30.

Ovaj četrdsetominutni dogadjaj odvijao se u dvorištu Šop Djokićeveće kuće, gde je i sediše TOL.

Veliku pljeskavcu od 33 kilograma ispekli su roštilj majstori iz restorana "Koliba" Leskovac, koji su u protekle četiri godine obarali sopstvene rekorde.

- Ovo je naše peto učešće na spravljaju i pečenju pljesakavice za Ginisa. Prosto, nismo mogli da propustimo ovakav dogadjaj, ali, moram da kažem, da je 33 kilograma roštilj mesa, bila igračka u našim rukama u odnosu na 66 kilograma, pa smo je zato bez problema pripremili, a okretanje pljeskavice prošlo je bez problema - ispričao je za Betu Predrag Lazarević, roštilj majstor i suvlasnik "Kolibe".

Iza mesta gde je postavljena roštilj-skara sve vreme čula se muzika bleh orkestra Isidora Zaćirevića, sa plastičnim lutkama i maskotama Roštiljke i Roštiljka.

- Teško je nosti ove kostime jer je vruće u njima, ali nama je pripala čast - rekli su Jovana Stamenković i Dušan Ilić iz KUD "Lemnid".

Mini Roštiljadu otvorio je direktor TOL Nebojša Kocić, koji je podsetio da je leskovačka Roštiljijada najveći fesital roštilja u jugoistočnoj Evropi, mesto gde se se susreću majstori kulinarstva, i gde posetioci dolaze da uživaju u hrani i da se dobro zabave.

- Turistička organizacija se potrudila da uskladi manifestaciju sa aktuelnim trendovima. Ove godine 31. po redu Roštiljijada trebalo je da se održi od 24. do 30. avgusta, ali je zbog epidemiološke situacije otkazana kao i sve manifestacije koje okupljaju veliki broj posetilaca - naglasio je Kocić.

Prisutne je pozdravila Ana Janković Stojanović, nova zamenica gradonačelnika Leskovca, koja je izrazila nadu da će se dogodine, bez prisustva korone, uživati u čarima na daleko poznate poznate.

Inače, pljeskavica od 33 kilograma podeljena je okupljenim gradjanima u dvorištu Šop Djokićeve kuće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.