RADOJIČIĆ: Mere ublažene, ali nema mesta opuštanju
Zoran Radojičić, Foto: Zoran Jevtić

nema šale

RADOJIČIĆ: Mere ublažene, ali nema mesta opuštanju

Među tim odlukama je i da je maksimalan dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan sa 10 na 30

Objavljeno:

Epidemiološka situacija u Beogradu je bolja nešto što je bila u prethodnom periodu, ali nema mesta opuštanju, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i izrazio očekivanje da će odluke republičkog Kriznog štaba, usvojene na današnjoj sednici, stupiti na snagu već u popodnevnim satima ili od ponoći.

Među tim odlukama je i da je maksimalan dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan sa 10 na 30 što je, kaže gradonačelnik za Tanjug, veoma značajno za stanovnike glavnog grada.

"Radno vreme trgovinskih objekata produžava se do 23 sata što je takođe veoma značajno svim Beograđanima, a kada je reč o ugostiteljskim objektima, oni koji imaju bašte moći da rade do jedan sat iza ponoći, a u zatvorenom prostoru će moći da se radi do 21 sat, kao što je bilo i do sada", rekao je Radojičić.

Govoreći o tome kada će ove odluke stupiti na snagu, rekao je da je procedura takva da se posle sednice republičkog Kriznog štaba i objavljivanja odluka održi sednica gradskog Kriznog štaba koja te odluke potvrđuje, nakon čega one odmah stupaju na snagu.

"U skladu sa tim, verujem da će ove odluke stupiti na snagu danas u popodnevnim satima ili od ponoći", dodao je Radojičić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.