MINISTARSTVO PROSVETE JE OBEZBEDILO 10.000 VIZIRA ZA UČENIKE: Ovo je za one koji ne mogu da nose maske
vizir, Foto: facebook / Printskrin Maximus Milorad Milutin Crasus -

Interesantno

MINISTARSTVO PROSVETE JE OBEZBEDILO 10.000 VIZIRA ZA UČENIKE: Ovo je za one koji ne mogu da nose maske

Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo je svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i dobilo je uveravanja da su obezbedjene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove

Objavljeno: 10:25h

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je obezbedjeno 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.

Šef kabineta ministra prosvete Nenad Radić kazao je da će viziri preko školskih uprava biti rasporedjeni školama u Srbiji.

Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo je svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i dobilo je uveravanja da su obezbedjene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

"Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način", kazao je Radić.

On je dodao da je to ministarstvo kontaktiralo i pojedine lokalne samoupravama u kojima je u toku formiranje organa upravljanja, navodeći da je reč o manjem broju lokalnih samouprava od kojih je ministarstvo dobilo uveravanja da su obezbedjena potreba sredstva, kao i da postupaju u skladu sa svojim obavezama.

Radić je naveo da su učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu, kao i da ministarstvo "radi na obezbedjivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.