OVAJ MODEL ĆE KORISTITI STUDENTI OD OKTOBRA: Praksa ipak jača od teorije
Ivanka Popović izjavila da će nastava na fakultetima ići po kombinovanom modelu, Foto: Marina Lopičić

NASTAVA NA FAKULTETIMA

OVAJ MODEL ĆE KORISTITI STUDENTI OD OKTOBRA: Praksa ipak jača od teorije

Popović je rekla Tanjugu da će u narednoj školskoj godini, koja počinje 1. oktobra, naglasak biti na praktičnoj nastavi, jer se teorijska nastava lako može organizovati i na daljinu

Objavljeno:

Nastava na fakultetima u novoj školskoj godini najverovatnije će ići po kombinovanom modelu, kazala je danas rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) prof. Ivanka Popović i navela da su preliminarni rezultati uspeha ispitnih rokova u maju, junu i julu dobri i da je na većini fakulteta prolaznost na ispitima ista kao lane.

Popović je rekla Tanjugu da će u narednoj školskoj godini, koja počinje 1. oktobra, naglasak biti na praktičnoj nastavi, jer se teorijska nastava lako može organizovati i na daljinu.

“Nova školska godina će najverovatnije ići po kombinovanom modelu, gde ćemo najveći naglasak dati na praktične aspekte nastave zato što teorijska nastava može relativno lako da se organizuje na daljinu, dok praktična nastava zahteva prisustvo studenata na fakultetima”, navela je rektorka UB.

Kako kaže, situacija sa koronavirusom brzo se menja iz nedelje u nedelju, a fakulteti Univerziteta u Beogradu spremni su da se prilagode novonastalim okolnostima kako bi na najbolji način sačuvaju studente i zaposlene.

Popović je navela da su preliminarne analize uspeha u majskom, junskom, julskom ispitnom roku, tokom epidemije koronavirusa, ohrabrujuće, jer je na većini fakulteta ista prolaznost na ispitima kao prošle godine.

“To nas je prijatno iznenadilo i govori o odgovornosti koju su studenti pokazali i ozbiljnosti pristupa studijama. Verujem, uz iskustvo koje smo stekli, da ćemo uspeti sve ispitne rokove do kraja školske godine realizujemo na odgovarajući način”, navela je rektorka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.