UMRLA JE MALA LANA (14) IZ BEOČINA! Leukemija je bila jača
Lana Stanišljević bolovala je od opake bolesti - leukemije, Foto: Printscreen/Facebook

TUGA DO NEBA!

UMRLA JE MALA LANA (14) IZ BEOČINA! Leukemija je bila jača

Dragi prijatelji, naša Lana Stanišljević se noćas preselila na neko lepše mesto. Neka je anđeli čuvaju

Objavljeno:

Devojčica Lana Stanišljević (14) iz Beočina kod Novog Sada, koja je bolovala od opake bolesti - leukemije, preminula je danas.

Ova hrabra devojčica pobedila je leukemiju 2016. godine, a onda se surova bolest ponovo poigrala sa njom. Leukemija se vratila ove godine, i to baš 8. avgusta, na Lanin 14. rođendan, kada joj je bolest ponovo dijagnostikovana.

Devojčica je trebalo da ode na transplantaciju koštane srži u Italiji, ali je, nažalost, izgubila bitku sa leukemijom.

- Dragi prijatelji, naša Lana Stanišljević se noćas preselila na neko lepše mesto. Neka je anđeli čuvaju - reči su kojim su njeni članovi porodice na Fejsbuk grupi objavili tužnu vest, koju je potvrdila Lanina ujna.

Preminula i omiljena profesorka istorije

Danas je, takođe, nažalost, od iste bolesti preminula i Ljiljana Lazarević Nedović, profesorka istorije u OŠ "Kralj Petar Prvi" u Beogradu.

Kolektiv njene škole uputio je saučešće porodici.

Kako su kolege navele na svom Fejsbuk profilu, iza njene tihe i blage pojave stajala je jedna odlučna intelektualka sa stavom, znanjem, erudicijom i velikom harizmom.

In memoriam Drage kolege, dragi prijatelji, Obaveštavamo vas da je naša draga koleginica Ljiljana Nedović sinoć...

Posted by Stranica OŠ Kralj Petar Prvi on Utorak, 25. avgust 2020.

- Godinama rada u našoj školi stekla je ljubav i poštovanje i učenika, i kolega, i roditelja, ali i šire naše zajednice. Nikada nećemo zaboraviti njenu nežnu, toplu ljudsku narav, njen smisao za humor, njenu ljubav prema životu. U Ljiljinu stručnost i sposobnost nikada nije bilo sumnje, u svemu je bila prva, nije se bojala eksperimenta i inovacije. Njena mašta je mrtva slova na papiru pretvarala u žive epohe, periode i istorijske događaje u njenoj učionici. Iza nje je ostao dubok trag kojeg vredi pratiti - navodi se u objavi škole.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.