ODLUČIO SAM DA MOJE DETE NEĆE NOSITI MASKU JER ONA ŠTETI! Pojedini roditelji pokrenuli SKANDALOZNU INICIJATIVU
Skandalozna inicijativa, ilustracija, Foto: Twitter printscreen, Profimedia

NE RAZMIŠLJAJU

ODLUČIO SAM DA MOJE DETE NEĆE NOSITI MASKU JER ONA ŠTETI! Pojedini roditelji pokrenuli SKANDALOZNU INICIJATIVU

Opasne stvari

Objavljeno:

Svakodnevna upozorenja Kriznog štaba da je nošenje maski možda jedini način da se suzbije epidemija korona virusa, nekima, čini se, nisu dovoljno jasna.

Uoči prvog septembra, stvari se dodatno zahuktavaju, a neki roditelji se ne slažu s idejom da deca nastavu treba da pohađaju u školi. Drugi pak ne žele da im deca nose maske na nastavi.

Na društvenim mrežama se pojavila inicijativa za potpisivanje izjave kroz koju roditelji izražavaju nezadovoljstvo ukoliko ih "neko tera da njihovo dete nosi masku u školi!".

U izjavi stoji da se "zabranjuje nastavnom i nenastavnom osoblju da vrši prinudu, nagovaranje, ubeđivanje ili bilo kakav drugi vid psihološkog pritiska nad detetom, a iz razloga obaveznog nošenja zaštitnih maski zavreme boravka u školi".

Nakon toga, udruženje Vakcina.info koje je sačinilo pomenutu preteću izjavu objašnjava velikim slovima raloge ovakvih besmislenih zahteva.

- Jer sam kao njegov roditelj odlučio da je za njegovo zdravstveno stanje zbog svih negativnih pojava kod nošenja zaštitinih maski najbolje da istu ne nosi! - navodi se u izjavi i dodaje da uputstva koja dostavlja Ministarstvo nisu pravno obavezujuća.

Takođe, kako stoji u izjavi, izričito se zabranjuje i merenje temperature deci, kao i nanošenje bilo kakvih dezinfekcionih sredstava.

Na kraju svega, jasno je: ko ne želi da mu dete ide u školu, može da izabere školovanje od kuće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.