U ČAČKU JE UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: Prvi put od 3. jula konačno MOGU DA ODAHNU
Kafić, Foto: EPA / KOSTAS TSIRONIS

od sada po starom

U ČAČKU JE UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: Prvi put od 3. jula konačno MOGU DA ODAHNU

Ukidanjem vanredne situacije produžava se radno vreme ugostiteljskih objekata,

Objavljeno:

Gradski štab za vanredne situacije u Čačku ukinuo je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada, koja je bila proglašena 3. jula zbog epidemije korone.

U obrazloženju Štaba navodi se da se epidemiološka situacija u Čačku smiruje i da proteklih nekoliko dana nije bilo novozaraženih korona virusom.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je novinarima da na snazi ostaju sve mere koje je propisao republički Krizni štab, kao što je držanja distance, nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Ukidanjem vanredne situacije produžava se radno vreme ugostiteljskih objekata, radnim danom do ponoći, a vikendom sat duže, ali i dalje ostaje zabrana organizovanja većih proslava.

Todorović je dodao da je odobreno organizovanje kulturnih dogadjaja na kojima može prisustovavati najviše 500 ljudi.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje korone u Čačku epidemiolog Mihailo Luković izjavio je da se epidemiološka situacija u tom gradu popravlja i da očekuje da do kraja ove sedmice na kovid odeljenju Opšte bolnice bude manje od 20 pacijenata.

Prema podacima Radnog tima u poslednja 24 sata u prijemnim zdravstvenim ambulantama u Čačku nije evidentiran nijedan pregled lica sa simptomima korona virusa, a od četvrtka nije potvrdjen nijedan novi slučaj zaraze koronom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.