ZAŠTO ĐILAS NAPADA TELEKOM? Popović Ivković: Izvukao je već 30 MILIONA, smeta mu što više NE MOŽE!
Navodi da se u istoriji parlamentarizma u Srbiji ne pamti da je neko obavljao najviše državne funkcije, a da su istovremeno njegove privatne kompanije poslovale sa državnim preduzecima, Foto: Fonet

pozadina napada

ZAŠTO ĐILAS NAPADA TELEKOM? Popović Ivković: Izvukao je već 30 MILIONA, smeta mu što više NE MOŽE!

Telekomove kompanije u BiH od 2007. do 2012. godine, kaže Popović Ivković, omogućile su povlašćen zakup medijskog prostora Đilasovim firmama u vrednosti od 17,2 miliona evra

Objavljeno:

Razlog svakodnevnih napada Marinike Tepić, potpredsednice Đilasove stranke, na Telekom Srbiju leži u tome što šef njene stranke Dragan Đilas više ne može da crpi profit iz te državne kompanije, kaže Biljana Popović Ivković, članica Predsedništva SNS.

Ona navodi da Tepićeva napada domaći Telekom jer je potrebno uništiti konkurenciju privatnog SBB. Kako je istakla na konferenciji za štampu ispred Skupštine Srbije, u vreme dok je Dragan Đilas bio na vlasti, njegova Dajrekt medija i druga njegova zavisna preduzeća kroz poslovanje sa Telekomom obrnula su oko 30 miliona evra.

- U to vreme Telekom je bio slabašan, a istovremeno Đilasove kompanije su jačale. Cilj je uništiti Telekom, to je suština, uništiti konkurenciju, što čine Dragan Đilas i Dragan Šolak jer je Telekom konkurencija SBB-u, a istovremeno, Telekom Srbija više nije njihova kasica prasica - rekla je Popović Ivković.

U periodu od 2004. do 2007. godine, kako je navela, direktno iz Telekoma Srbija Đilasovim firmama plaćeno je ukupno 4,3 miliona evra, a u periodu od 2007. do 2012. Telekomove kompanije u BiH i Crnoj Gori takođe su platile usluge Đilasovim firmama u iznosu od 8,1 milion evra.

Telekomove kompanije u BiH od 2007. do 2012. godine, kaže Popović Ivković, omogućile su povlašćen zakup medijskog prostora Đilasovim firmama u vrednosti od 17,2 miliona evra, pritom dajući mu popust od 5,2 miliona evra. - Laži i lažne afere koje svakodnevno Marinika Tepić plasira u javnost imaju samo jedan cilj - da prikriju jedno ogromno i nepristojno bogatstvo Dragana Đilasa - istakla je Popović Ivković.

Navodi da se u istoriji parlamentarizma u Srbiji ne pamti da je neko obavljao najviše državne funkcije, a da su istovremeno njegove privatne kompanije poslovale sa državnim preduzecima.

- Dragan Đilas je ušao u politiku sa 70.000 evra, a izašao sa 25 miliona evra prijavljene imovine. To je čovek koji se obogatio obavljajući najviše državne funkcije i ostaće upamćen kao neko ko je uspeo da istovremeno obavlja državne funkcije, a da njegove kompanije ostvare enormno bogatstvo, kao i on sam - navela je Popović Ivković.

Govoreći o Tepićevoj, Popović Ivković kaže da je u martu u Pančevu uhapšen narko diler, inače vrlo blizak prijatelj Marinike Tepić, kome je, kako tvrdi Popović Ivković, Tepić iz budžeta, mimo procedura, davala novac za njegovu teretanu, a za uzvrat je tražila od njega usluge da iseljava novinare i druge ljude koji joj nisu po meri.

- Tepić je za račun Đilasa lagala da Vojska u Moroviću uzgaja marihuanu, a ispostavilo se da se uzgajaju koke nosilje i to već 40 godina, a zbog nje je reagovala i zvanična Moskva i demantovalo je njihovo Ministarstvo spoljnih poslova - podsetila je Popović Ivković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.