ZAHVALNOST JEDNE MAJKE DR NESTOROVIĆU! Za par minuta joj je DAO SAVET ZA BOLESNO DETE i tako pomogao (FOTO)
Epidemiolog Branimir Nestorović, Foto: Printscreen/RTV Pink

zahvalna

ZAHVALNOST JEDNE MAJKE DR NESTOROVIĆU! Za par minuta joj je DAO SAVET ZA BOLESNO DETE i tako pomogao (FOTO)

Doktor Branimir Nestorović je od kako je počela epidemija korona virusa u žiži domaće javnosti zbog svojih kontroverznih izjava

Objavljeno:

Dobio je i nadimak, Doktor haos. Ipak, ako ništa drugo, grupa poštovalaca na Fejsbuku govori u prilog tome da doktor i te kako ima svoje pristalice, jer grupa za sada ima oko 19.000 simpatizera.

Među njima je i jedna mama koja, kako kaže, nema reči kojima bi se zahvalila doktoru Nestoroviću. Njena beba je rođena sa dijagnozom laringomalacia gravis, koja je dodatno izazvana oživljavanjem bebe. Imala je problem sa disanjem i posle 16 dana u bolnici otpuštene su kući. Beba je i dalje zvučno disala i povraćala svaki obrok.

- Nemam reči kojima bih zahvalila našem dragom profesoru Banetu. Dete mi je rođeno sa dijagnozom laringomalacia gravis (koja je dodatno izazvana oživljavanjem bebe, jer su nas dva dana mučili i nisu uradili odmah carski rez - da bi bio hitan, da nije mogao da bude hitniji, obe su nas gubili). Beba u petom danu počinje zvučno da diše, uz svakodnevno pojačavanje. U porodilištu su nas zadržali 16 dana, kako bi "zataškali" i "umirili me", šalju nas kući sa otežanim, zvučnim disanjem. Beba povraća svaki obrok, da bi u 40-om danu hitno bila poslata na tercijalnu kliniku, tada je to bio Institut za majku i dete - napisala je mama Ljiljana Barjaktarević u Fejsbuk grupi Poštovaoci lika i djela dr Branimira Nestorovića.

Glasno disanje odzvanja kućom

- Rade bebi u 43 danu života bronhoskopiju, mere saturaciju, dodaju mleku energetski Fantomalt i šalju nas kući. Beba povraća svaki ili svaki drugi obrok, a pritom glasno disanje odzvanja čitavom kućom. U svakom trenutku je bila u riziku da joj se vrati sadržaj i uguši se, tako da sna nije bilo. Napredovala je jako slabo. Sa 5 meseci uspemo da dođemo do profesora Nestorovića koji biva šokiran jer su izložili bebu od 40 dana bronhoskopiji, snimak laringsa nisu uradili, anti-refluksno mleko nisu preporučili, koje postoji i koje je gušće, ne bi ga tako lako povratila, potpuno sulude stvari su radili.

Posle profesorovih saveta beba počinje da napreduje.

Foto: FacebookPrintscreen/Ljiljana Barjaktarević

- Profesor mi je u roku od 5 minuta dao savete i smernice, dok su me vodali svuda, neinformisani... tada je beba imala 5 meseci i 5 kg. Glavicu nije mogla da drži. Potpuno hipotonična. Od trenutka kada sam krenula sa profesorovim savetima, beba dobija 1kg mesečno, povrati ponekad, kada smo otišli na kontrolu profesor je bio zadovoljan, kako je dobijala na težini, snazi, jako čujno disanje se smanjivalo, postala je jaka i čvrsta beba. Sa 12 meseci imala je čak 13 kg. Ostao je problem sa isprobavanjem novih ukusa, ali to je posledica svega što se dešavalo.

- Moje dete danas ima 8 godina. Krupna, vedra, draga devojčica. Ne postoje reči niti način da zahvalim dragom profesoru Nestoroviću, osim da mu poželim samo sreću i zdravlje, jer je on to upravo podario i mom detetu i meni, kao majci, koja je gubila nadu da će se dete razviti kako bi trebalo. Takvu veličinu od čoveka srela nisam, sa toliko širokim znanjem, umećem sa ljudima, procenom istih... - napisala je između ostalog Ljiljana Barjaktarević na Fejsbuku.

foto: Printskrin Ljiljana Barjaktarević facebook

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.