DEČAK JE PROVEO SAM U KUĆI SA MAČKOM 4 DANA JER SU MU RODITELJI UMRLI U BUNARU! Sada je dobio NOVU PORODICU
Foto: Printscreen

ima novu porodicu

DEČAK JE PROVEO SAM U KUĆI SA MAČKOM 4 DANA JER SU MU RODITELJI UMRLI U BUNARU! Sada je dobio NOVU PORODICU

Nakon njihove sahrane, dečak je jedno vreme proveo u hraniteljskoj porodici, a kako s mediji pisali, za njegovo u svajanje u prvo vreme, nažalost skoro da nije bilo zainteresovanih

Objavljeno:

Dečak iz okoline Trstenika (6), koji je, nakon što su mu se roditelji utopili u bunaru, četiri dana usred zime proveo sa u kući, grejući se ćebencetom i jedući ostatke hrane, juče je konačno usvojen.

Dečakovi roditelji stradali su u decembru 2018, a cela srbija je plakala nad nezamislivo tužnom sudbino tada četvorogodišnjeg deteta, koje je u jednom trenutku, a da to nije ni znalo, izgubilo oba roditelja i postalo siroče. On je podsetimo danima čekao roditelje koji se nisu vraćali, a upravo njegovi vapaji i jecaji su alarmirali komšije, piše "Kurir".

Proces adaptacije

Nakon njihove sahrane, dečak je jedno vreme proveo u hraniteljskoj porodici, a kako s mediji pisali, za njegovo u svajanje u prvo vreme, nažalost skoro da nije bilo zainteresovanih. Međutim, početkom ove godine sreća se osmehnula i ovom hrabrom mališanu, koji se od samog početka suočio sa svom težinom i surovošću života. Upoznao je bračni par s kojim je osetio veliku povezanost već pri prvim susretima. Oni su osetili isto. U februaru je dečak krenuo na adaptaciju, a juče je i zvanično usvojen.

- Svi su bili veoma srećni i emotivni - i roditelji i dete. Oni su se već jako dobro upoznali i savršeno se slažu. U pitanju je jedna lepa porodia, koja je mnogo zavolela mališana. Ovo je za njih izuzetno značaan datum jer dete, koje život nije mazio, sada ima priliku za novi život i nove početke - priča izvor blizak porodici.

Interes deteta

Usvajanju deteta prisustvovali su i Zoran Đorđević, ministar za rad i socijalna pitanja, kao i Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad Trstenik.

- Dete koje je danas usvojeno ostalo je bez svega. Teški trenuci koji su se tada nadvili nad njim upravo su danas rešeni. Urađeno je ono što je u najboljem interesu deteta, a to je da dobije svoju porodiu. To je na neki način njegovo novo rođenje i mališanu želim da ima uspešan život i srećno detinjstvo koje je svakako zaslužio - rekao je Đorđević.

Direktor Centra Minić istakao je da je ovo srećan dan i za dete i za usvojitelje kao i za sa centar:

- Cela Srbija plakala je za ovim detetom kada je izgubio svoje biološke roditelje u jednom danu. Danas je Srbija je srećna jer je dete dobilo usvojitelje koji će brinuti o njemu i ulepšati u život.

Inače, roditelji dečaka utopili su se nesrećnim slučajem, pod nerazjašnjenim okolnostima, sumnjalo se da je prvo jedna osoba upala u bunaru blizini sela u kom su živeli, a a je druga stradala pokušavajući da joj pomogne. Dečkić je teško podneo njihov gubitak, pa ih je danima, čak i nako sahrane, dozivao.

Uskoro novi zakon

Usvajanje će biti brže

Ministar Đorđević je rekao da ministarstvo radi na donošenju novog zakona o socijalnoj zaštiti, koji će se dodatno unaprediti i sam proces usvojenja, kako bi cela procedura u budućnosti bila mnogo brža:

- Postoji mnogo parova u Srbiji koji žele da usvoje dete Naša obaveza je da prvenstveno brinemo o najboljem interesu deteta i da roditeljima koji ispunjavaju sve zakonske okvire omogućimo da ostvare svoju želju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.