NA HORGOŠU JE DEČAK IZNENADA PRESTAO DA DIŠE, SPASIO GA JE SRPSKI LEKAR: Posle 3 dana, dobio je POZIV
Jasmin Dzogovic, Foto: FB PRINTSKRIN.jpg

BRAVO

NA HORGOŠU JE DEČAK IZNENADA PRESTAO DA DIŠE, SPASIO GA JE SRPSKI LEKAR: Posle 3 dana, dobio je POZIV

Tinejdžer se vraćao sa porodicom sa letovanja u Ofenbah u Nemačkoj gde žive

Objavljeno:

Jasmin Džogović, fizijatar Fudbalskog kluba Novi Pazar, pamtiće 16. avgust dok je živ. Naime, on je tada na graničnom prelazu Horgoš spasao život petnaestogodišnjem dečaku iz Grčke.

Tinejdžer se vraćao sa porodicom sa letovanja u Ofenbah u Nemačkoj gde žive, a onda je dobio gušenje u snu i delile su ga sekunde od smrti. Džogović koji se zatekao sa svojim ambulantnim vozilom u međuzoni graničnog prelaza odmah je pritekao dečaku u pomoć.

Borba za život dečaka koji je iznenada prestao da diše trajala je kao večnost. Kada je konačno počeo da diše, mladi Grk je Jasminovim sanitetom prebačen do mađarske granice, gde su ga preuzeli njihovi lekarii lekari.

Džogović je posle utakmice održane u subotu krenuo sam sanitetskim vozilom za Minhen kako bi preuzmeo jednog pacijenta i prebacimo ga do Novog Pazara. Na nekoliko stotina metara pre graničnog prelaza Horgoš dočekala ih je velika gužva.

Tada se ispred njihovog ambulantnog vozila kome su se sklanjali sa puta stvorio crni džip. Uključili su rotaciju i sirenu kako bi vozačima signalizirali da se pomere i ne znajući da će upravo zvuk sirene biti presudan za spasavanje dečaka koji nije disao.

Nesto sto nam se upravo desilo na granicnom prelazu Horgos,u medjuzoni , a to je da smo slucajno naisli sa nasim...

Posted by Jasmin Dzogovic on Субота, 15. август 2020.

U džipu ispred saniteta bili su otac i sin iz Grčke. Dete je spavalo, a pošto je kolona bila velika, pa su automobili stajali u mestu, zaspao je i njegov otac.

Petnaestogodišnji Grk je prestao da diše i lice je već počelo da menja boju, a pogled mu je bio izgubljen. Jasmin je tada započeo reanimaciju u automobilu u kom se dečak nalazio, a zatim je dete izneo iz vozila.

Pomoću specijalnih klešta dečaku su izvadili jezik, ali on ni tada nije prodisao. Uspaničen i roditelji gledali su jezivu borbu za život svog sina. Kukali su i čekali da se dogodi čudo.

“Teška slika. Pamtiću je do kraja svog života”, priča Jasmin koji je tehnikom “usta na usta” i masažom srca uspeo konačno da dečaka vrati u život.

Jasmin je, pošto je zbrinuo dečaka i predao u ruke mađarskim lekarima, nastavio putovanje ka Minhenu, ne sluteći da će tri dana kasnije dobiti poziv od dečakovih roditelja, koji su mu bili neizmerno zahvalni na svemu što je uradio za njihovog sina.

???? Za samo 3 dana ,otac dečaka kojem smo spasili život na Horgošu uspeo je da dodje do nas i da nam se zahvali. Rec...

Posted by Jasmin Dzogovic on Среда, 19. август 2020.

Dečakov otac je tri dana po povratku u Ofenbah na sve moguće načine pokušao da pronađe Džogovića i uspeo je preko srpskih državljana koji rade u ovom nemačkom gradu.

“Na internetu su pronašli broj moje ordinacije. Pozvao me je i dugo smo razgovarali. Rekao je da želi da dođe u Novi Pazar, ali i da ja budem njihov gost. Najbitnije je da je dečak sada dobro”, kaže Jasmin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.