ĐACI MOGU DA NOSE BILO KOJE MASKE, VAŽNO JE DA IH NOSE! Dr Darija otkrila šta je POSEBNO VAŽNO kad krene škola
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printskrin

ZA SVE!

ĐACI MOGU DA NOSE BILO KOJE MASKE, VAŽNO JE DA IH NOSE! Dr Darija otkrila šta je POSEBNO VAŽNO kad krene škola

Glavno pitanje vezano je za đake i vrstu maske koje će nositi u škole

Objavljeno:

Poslednjih dana vidimo stabilizaciju i smirivanje stanja, dolazi do ukidanja vanredne situacije po gradovima, na današnji dan u Kruševcu i Šapcu nije bio nijedan novi slučaj. Ukupan stepen pozitivnosti u Beogradu i Nišu je jedan posto, u Kraljevu tri odsto. U nekim gradovima imamo manja iskakanja, u Odžaku smo imali šest od 46 testiranih, to je najviše u poslednja 24 sata", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Što se tiče situacije u Beogradu ona se nedvosmisleno smiruje. Vikendom se manje ljudi prijavljuje za pregled, pa je zato bilo malo ljudi, ali i malo pozitivnih. Imamo opštine gde nemamo nijednog sumnjivog na kovid, jasno se vidi da situacija ide ka smirivanju. U zemljama gde ima turista dolazi do pojačavanja infekcije - rekao je dr Predrag Kon.

Glavno pitanje vezano je za đake i vrstu maske koje će nositi u škole.

- Đaci će moći da nose bilo koju vrstu maske. Za vreme slušanja nastave biće obezbeđena razdaljina, pa će moći da skinu maske. Ona nije samo mehanička prepreka već i zaštita od dodirivanja nosa, brade, očiju, gde može da bude virus. Dakle, sve maske dolaze u obzir - razrešila je dilemu dr Kisić Tepavčević, uz napomenu da je najekonomičnije nositi platnene maske koje bi se prale i peglale.

Ona je dodala da je posebno važno da deca drže distancu u školi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.