BEOGRAĐANKU IVANU OPELJEŠILI NA "SIGURNOJ DOJAVI": Uzeli joj 105 evra, EVO NA KOJU FORU SU JE PREVARILI  (FOTO)
Na društvenim mrežama svakodnevno vrebaju prevaranti, Foto: Profimedia

PAZITE SE!

BEOGRAĐANKU IVANU OPELJEŠILI NA "SIGURNOJ DOJAVI": Uzeli joj 105 evra, EVO NA KOJU FORU SU JE PREVARILI (FOTO)

Ivana je ovu stranicu pronašla na instagram profilu Aleksandre Subotić, poznate manekenke i rijaliti zvezde, koja ih redovno promoviše u svojim storijima

Objavljeno:

U moru profila i poruka na Instagramu, Fejsbuku,Tviteru i ostalim društvenim mrežama svakodnevno vrebaju prevaranti koji žele da građanima uzmu novac.

Jedna od čestih pojava ovih prevara jesu profili o "sigurnim dojavama" na utakmice, koji vam nude ogromnu, ali laku zaradu u samo par koraka i malo novca.

Mi smo imali prilike da porazgovaramo sa Ivanom J. devojkom iz Beograda koja je imala loše iskustvo baš sa ovom vrstom prevare.

Naime, reč je o instagram profilu "dobitak_godine" koji se bavi nameštenim utakmicama.

Ivana je ovu stranicu pronašla na instagram profilu Aleksandre Subotić, poznate manekenke i rijaliti zvezde, koja ih redovno promoviše u svojim storijima.

Meni je sve to izgledalo nerealno, ali znate kako je kada radite za 300 evra, a oni poklanjaju novac - rekla je Ivana za Espreso.

Ivani je u tom momentu novac bio potreban, pa je rešila da kontaktira stranicu i da vidi o čemu se zapravo radi.

Objasnili su mi da rade nameštene utakmice i da je potrebno da uplatim 55 evra, za kao neko članstvo, što sam i uradila, da bi mi nakon toga rekli da treba još 50 evra za ulog.

Ivana je prvo uplatila 55 evra, iznos koji obuhvata članarinu. Nakon toga joj je rečeno da u taj iznos ne spada i sam ulog i da to mora da se doplati mimo te cifre.

Kada sam ih upitala kada ću dobiti isplatu, rečeno mi je da je meč u 17h i da će isplata biti nakon toga.

Rečeno joj je da će dobitak od nameštene utakmice dobiti nakon završetka meča, međutim Ivana isplatu nikada nije dobila.

Desetak minuta nakon meča su me blokirali, a isplatu nikada nisam dobila, nisam mogla ni da sanjam da će se to destiti, kaže Ivana za Espreso.

Čitava situacija se dogodila prošle nedelje, a Ivana do danas nije dobila isplatu.

Ivana i njena drugarica su rešile da pišu Aleksandri Subotić kako bi je upozorile na prevarante, i kako bi prestala da ih promoviše, ali odgovor nikada nisu dobile ni od nje.

Povređena sam i ogorčena što neko ko ima toliki publicitet nastavlja da reklamira prevarante, našu poruku je samo pročitala, a odgovor ni od nje nismo dobile.

Aleksandra Subotić nije prestala da promoviše ovaj instagram profil, i i dalje ih reklamira na svom instagram profilu.

foto: Printscreen/Instagram

Lično pogođena situacijom koja se desila, Ivana je rešila da nas kontaktira kako se ovo više ne bi dešavalo, i da ne bi bilo još prevarenih ljudi.

Želela sam da ih prijavim policiji, ali nisam sigurna da li smem, pošto je u pitanju kladionica, i ne znam da li je to dozvoljeno. Rešila sam da je bolje da se obratim vama, i da nemam šta da izgubim, navodi Ivana..

Ivana je razmišljala da se obrati i policiji za pomoć, ali je odustala od toga.

Navodi da nema šta da izgubi, i da samo želi da prenese svoje iskustvo sa ostalima, nadajući se da se ovakve stvari neće ponavljati i da ljudi neće upadati u ovakve klopke.

1 / 9 Foto: Privatna Arhiva

Ivana nam je napomenula da ne želi da se slike sa njenim ličnim podacima objavljuju, i iz tog razloga ne možete videti fotografije o dokazu uplate sa njene strane.

Ljude koji stoje iza profila koji je u pitanju smo pokušali da dobijemo, ali nažalost nismo uspeli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.