VOJSKU SRBIJE ČEKA OGROMAN IZAZOV, SUDAR TITANA: Protiv Rusije i ovih zemalja moraće da bude mnogo bolja!
Vojska SRBIJE, Foto: Printscreen

ponos srbije

VOJSKU SRBIJE ČEKA OGROMAN IZAZOV, SUDAR TITANA: Protiv Rusije i ovih zemalja moraće da bude mnogo bolja!

U disciplini "Tenkovski biatlon" učestvovaće 24 pripadnika VS, u "Vojnom reliju" naša trinaestočlana ekipa, a u "Snajperskoj granici" takmičarsku ekipu čini devet pripadnika VS

Objavljeno:

Pripadnici Vojske Srbije (VS) učestvovaće na ovogodišnjim Medjunarodnim vojnim igrama, koje se održavaju od 23. avgusta do 5. septembra i nadmetaće se u tri discipline, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.Srbija će učestvovati u disciplinama "Tenkovski biatlon" koji se održava na poligonu "Alabino" kod Moskve, u "Vojnom reliju" u Republici Tiva na istoku Rusije i u takmičenju "Snajperska granica" u Belorusiji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U disciplini "Tenkovski biatlon" učestvovaće 24 pripadnika VS, u "Vojnom reliju" naša trinaestočlana ekipa, a u "Snajperskoj granici" takmičarsku ekipu čini devet pripadnika VS.

Na "Tenkovskom biatlonu" žrebom je odlučeno da srpski tenkisti budu u grupi sa Kinom, Azerbejdžanom i Belorusijom, a prvu od tri trke voziće 23. avgusta na tenkovima žute boje. Vojni vozači drugi put učestvuju na takmičenju "Vojni reli", a u svom prvom učešću prošle godine osvojili su treće mesto.

Svakodnevne treninge počeli su i strelci koji u Belorusiji učestvuju u disciplini "Snajperska granica", a prema rečima kapetana Milentija Ristića strelci će ambiciozno nastupiti na takmičenju u želji da ponove odlične rezultate iz prošlih nastupa, kada su naši pripadnici potporučnik Djordje Lapčević i desetar Ivan Obrenović u disciplini "Mešoviti parovi" osvajali zlatne medalje na tom takmičenju.

Na Medjunarodnim vojnim igrama sprovešće se nadmetanje u 30 disciplina, na koje se prijavilo 160 ekipa iz 30 zemalja i jedno je od najvećih vojnih sportskih takmičenja u svetu, a održavaju se na teritoriji Rusije, Belorusije, Jermenije, Azerbejdžana i Uzbekistana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BETA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.