KON ZAGRMEO: Nemojte da se iznenadite ako opet uvedemo karantin!
Dr Predrag Kon izjavio da je virus prisutan i uvek traži put i način da se prenese na drugu osobu, Foto: Printskrin

MOGUĆNOST UVOĐENJA KARANTINA I DALJE POSTOJI

KON ZAGRMEO: Nemojte da se iznenadite ako opet uvedemo karantin!

Svuda u Evropi se povećava aktivnost virusa. Isto može i nama da se desi

Objavljeno: 16:26h

Dr Predrag Kon gostovao je u jutranjem programu na TV Prva, reči je bilo o epidemiološkoj situaciji u Srbiji da li otvaranje granica sa Crnom Gorom pevećava rizik od širenja virusa.

- Virus je prisutan i uvek traži put i način da se prenese na drugu osobu. Ako se ponašamo i dalje tako da mu to onemogućimo, onda je to dobro. Mere su dale rezultate. Svuda u Evropi se povećava aktivnost virusa. Isto može i nama da se desi - kaže dr Kon.

Da li će ogroman broj Srba koji su pohrlili na letovanje u Crnu Goru nakon otvaranja granica "pokvariti" epidemiološku situaciju u Srbiji? Da li će se uvesti obavezan karantin za njih?

- Epidemiološki rizik se svakako povećeva. Svako ko priča drugačije, ne zna šta priča. O tome moramo da raspravljamo. Mere u odnosu na BiH i Crnu Goru su itekako pod uticajem politike. Neću više o tome da govorim. Epidemiološki rizik postoji - kaže Kon.

- Kod ostalih zemalja je jasna lista koju je objavio CDC i podelio ih na zelenu, plavu, crvenu zonu, u zavisnosti od stope obolevanja u periodu od 14 dana. Nešto slično će morati da bude i kod nas. Naši tek ulaze u CG, šta će biti kad se budu vraćali… Tako da ne bi trebalo nikom da bude iznenađenje ako se mera karantina uvede. Ne mogu da je najavljujem, to ja govorim lično. Ono što govori Krizni štab, to onda jasno kažem, ovo je moje lično mišljenje - zaključio je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.