DEJAN (44) IZ TOPOLE JE KORONA ŠAMPION: Tri puta je bio pozitivan, jedini je u Srbiji s ovakvom istorijom bolesti
Dejan Marković iz Topole, Foto: Printscreen, Profimedia

PREŽIVEO PAKAO

DEJAN (44) IZ TOPOLE JE KORONA ŠAMPION: Tri puta je bio pozitivan, jedini je u Srbiji s ovakvom istorijom bolesti

Marković je neslavni rekorder s najdužim stažom obolelog od koronavirusa

Objavljeno:

Dejan Marković (44) iz Topole tri puta je bio pozitivan na koronu tokom trajanja pandemije ovog virusa. Međutim, konačno se u njegovom slučaju desio preokret. Testirao se četvrti put prošle nedelje i ovog puta je test pokazao kako je konačno negativan.

Marković je neslavni rekorder sa najdužim stažom obolelog od koronavirusa u ovoj opštini, a vrlo verovatno je jedini s ovakvim iskustvom u Srbiji, pa i šire.

- Ne znam da li je zbog pisanja medija ili sam stvarno negativan - kaže na početku u šali Marković kome je posle najnovijeg rezultata, posle 40 dana, ukinuta izolacija.

Dejan Marković
Dejan Markovićfoto: FACEBOOK/PRINTCSREEN

Osećam se dobro, sad nemam nikakve simptome. Testirao sam se četvrti put, ovog puta je test negativan, a inače je prethodna tri puta bio pozitivan. Svi mi kažu kako sam neslavni rekorder, što se tiče ove infekcije", počinje priču za Espreso.co.rs, Dejan Marković.

Napominje da je 29. juna dobio temperaturu, te je odmah otišao kod lekara kako bi proverio o čemu je reč.

foto: Tanjug/AP

Dobio sam temperaturu koja se u narednom periodu kretala u rasponu između 37,2 i 38,6 C. Međutim, do vremena kada sam se testirao devet dana kasnije, temperatura je prošla, a simptoma na koje su mu rekli da obratim pažnju, peckanje u očima, gubitak čula mirisa i sluha, jeza niz kičmu i ostalih nije bilo", kaže Marković.

Nakon Dejana, i njegov otac Predrag je dobio koronavirus.

Za razliku od Dejana koji se sa koronom bori duži period, njegov otac se izlečio nakon dve nedelje.

foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Marton Monus

Moj otac je mnogo teže podneo lečenje. On je imao moždani udar, a preživeo je i karcinom, tako da mu lečenje nije bilo lako, ali je kao pobednik izašao iz te borbe", objašnjava Marković.

Dejan Marković
Dejan Markovićfoto: Kurir/ Privatna arhiva

Marković za Espreso.co.rs kaže da je jedini u Topoli koji je kontinuirano pozitivan na koronavirus, te da je veoma teško podneo period izolacije od 40 dana.

U Topoli sam jedini slučaj koji kontinuirano je već tri puta pozitivan na test. Međutim, na svu sreću, test je negativan i osećam se spokojno jer mi je ukinuta i izolacija nakon 40 dana. Priznajem, to mi je i najteže padalo", zaključuje Marković.

Podsećamo, važna je lična odgovornost, te stoga nosite zaštitne maske, poštujte mere, kako biste zaštitili i sebe i druge od virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.