U BORU JE UKINUTO VANREDNO STANJE! Konačno boljitak!
Odluka je doneta na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere, Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

UKINUTO VANREDNO STANJE U BORU

U BORU JE UKINUTO VANREDNO STANJE! Konačno boljitak!

U Boru je po današnjim podacima 20 osoba pozitivno na korona virus i imaju blagu kliničku sliku

Objavljeno: 14:58h

Štab za vanredne situacije Bora ukinuo je danas vanrednu situaciju koja je na području tog grada proglašena 18. jula usled rasta broja inficiranih korona virusom.

Kako je saopšteno, odluka je doneta na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere a posle procene da je epidemiološka situacija na teritoriji grada "dosta povoljnija" nego u vreme uvodjenja vanredne situacije.

U Boru je po današnjim podacima 20 osoba pozitivno na korona virus i imaju blagu kliničku sliku.

Na Grudnom odeljenju gradske Opšte bolnice trenutno se leči 15 pacijenata, od kojih je dvoje pozitivno na prisustvo virusa, dok se za tri pacijanta čekaju rezultati testiranja.

"S obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i na broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odeljenju, imamo razloga da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu", kazao je direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović.

On je apelovao na građane da se pridržavaju preporučenih mera poput nošenja maske u zatvorenom prostoru i održavanja fizičke distance jer su se po njegovim rečima, dosad pokazale kao efikasne.

Od početka epidemije u Boru je zabeležen 271 slučaj infekcije, 244 osobe su se oporavile, dok je sedam osoba preminulo od posledica virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.