DA LI ZNATE PRV DINASTIJU SRBIJE? Pogledajte kako se Srbija menjala kroz 15 vekova (VIDEO)
Istorija Srbije i kako se ona menjala kroz 15 vekova, Foto: AP

ISTORIJA SRBIJE

DA LI ZNATE PRV DINASTIJU SRBIJE? Pogledajte kako se Srbija menjala kroz 15 vekova (VIDEO)

Autori mole gledaoce za razumevanje što se tiče pojedinih informacija i brojki žrtava koje su često diskutabilne zbog neslaganja pojedinih strana konflikta, kako bi imali na umu da se razlikuju od izvora do izvora

Objavljeno:

Jutjub kanal “Serbian Mapping” objavio je rad u saradnji sa Davidom Blagićem koji predstavlja animaciju cele (internacionalno prihvaćene) zabeležene srpske istorije od 631. godine pa sve do danas, počevši od dinastije Svevladovića.

Poduhvat da se srpska istorija sa čak 15 vekova prikaže u trajanju od svega 15 minuta zvuči gotovo nemoguć. Međutim, Jutjub kanal “Serbian Mapping” objavio je rad u saradnji sa Davidom Blagićem koji predstavlja animaciju cele (internacionalno prihvaćene) zabeležene srpske istorije od 631. godine pa sve do danas, počevši od dinastije Svevladovića.

Kako se navodi u opisu ovog videa koji je privukao pažnju kako Srba, tako i zaljubljenika u istoriju iz čitavog sveta, značajniji događaji iz svake godine su ukratko spomenuti u delu ovog videa, dok su veliki i uticajni događaji opisani detaljnije (Toplički ustanak, Prvi i drugi svetski rat, NATO bombardovanje itd.)

Takođe, autori mole gledaoce za razumevanje što se tiče pojedinih informacija i brojki žrtava koje su često diskutabilne zbog neslaganja pojedinih strana konflikta, kako bi imali na umu da se razlikuju od izvora do izvora, prenosi portal Serbian times.

Korišćena literatura i istorijski izvori su navedeni ispod u deskripciji klipa, od kojih se izdvajaju: “De Administrando Imperio” Konstantina Porfirogenita, “Letopis Popa Dukljanina”, “Kraljevstvo Slovena” Mavra Orbina, Larusova “Opšta enciklopedija” i autori dvadesetog veka poput Stanoja Stanojevića, Radeta Mihaljčića, Vladimira Ćorovića, Krste Dragovića…

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.