NAJVEĆA TAJNA O SRBIJI I VANZEMALJCIMA STARA 66 GODINA: Da li su oni posetili ovaj GRAD na severu države?
Foto: Profimedia

AU

NAJVEĆA TAJNA O SRBIJI I VANZEMALJCIMA STARA 66 GODINA: Da li su oni posetili ovaj GRAD na severu države?

Slični slučajevi su se dešavali i u nekim zemljama sa većom slobodom štampe

Objavljeno:

Sa više mesta u gradu viđen je iznad Subotice “neidentifikovani leteći objekat“. Službenik NOO Mlaka, Đorđe Mehandžija, nalazio se na ulici kada je zapazio veću usijanu masu kako se ogromnom brzinom kreće u pratnji tri isto takva manja tela, sa zapada prema istoku.

Službenik Četvrte stambene uprave, Antun Sudarević, tačno u 6,25 ujutro izašao je iz svoje kuće i tog trena primetio leteća tela. Koleginica iz istog nadleštva, Margita Horvat, zatim neki radnici „Bratstva“, svi su u isto vreme videli NLO iznad Subotice.

Štampa je te 1954. godine prenela ovu vest ali i mišljenje da to nisu posetioci sa druge planete, već objekti kojima se upravlja sa zemlje, koji se pokreću nekim, dosad nepoznatim gorivom. Zaključak je da se ovim „letećim tanjirima“ poklanja preterana pažnja.

Posle nekoliko dana javnost je obaveštena da je jedan NLO aterirao u Malu Bosnu. Nadležne službe su tada utvrdile da su to ustvari bili baloni od najlon materije, potpuno bele boje. Ta materija je bila toliko sjajna da se i pri najmanjoj svetlosti stiče utisak da gori – stajalo je u saopštenju. Oblika poput jastučnice, dužine tri i širine dva metra, ti baloni podsećaju na leteće tanjire. Na njih su bili okačeni sandučići sa propagandnim materijalom koji su neke zapadne sile namenile stanovnicima Mađarske.

Tako je Subotičanima objašnjeno da tu nema misterije i ničeg vrednog pažnje, ako izuzmemo sadržaj tog propagandnog materijala za koji se tvrdi da je transportovan ovim letelicima.

Slični slučajevi su se dešavali i u nekim zemljama sa većom slobodom štampe. Dobar deo tamošnje javnosti po pravilu ne bi bio zadovoljan ovakvim objašnjenjem već je zahtevao da im se kaže istina. A to je da nismo sami i da nas ONI posećuju. Snimljeno je mnoštvo igranih filmova na ovu temu, od jeftinih ostvarenja tih pedesetih, pa do skupih produkcija koje su usledile nakon toga. Oni bolji filmovi i serije su došli i do nas, pa čak i album sa sličicama: UFO. Veoma čitani romani i stripovi, a ništa manje i naučno-popularna literutura, ispričali su bezbroj priča o inteligentnim bićima iz drugih galaksija, koja su stigla do naše planete.

Nikad kao tih godina, ljudi nisu toliko gledali u zvezde i iščekivali. Subotičani su čekali da ih vanzemaljci ponovo posete sve do 1971. godine. Tog leta novine pišu da je i nad Suboticom „konačno primećen NLO“.

Na južnom delu subotičkog horizonta, pod jakom srebrnastom svetlošću, tako da je izrazito odudarala od plavetnila vedrog i čistog neba, pojavila se nepoznata letelica. Subotičani su ovaj „leteći tanjir“ posmatrali sa neskrivenom pažnjom. Na glavnom gradskom trgu, u svakoj ulici i pred kapijama mnogih kuća, nalazile su se grupe sugrađana sa pogledima uprtim u nebo. To popodne, nakon 45 minuta boravka nad Suboticom, letelica je naglo promenila boju u jarko crvenu. Prošlo je još 30 minuta, pre nego što je NLO odleteo u visinu i nestao.

Meteor – subotički časopis (fanzin) koji su izdavali Tomislav Radanov i grupa amatera iz Kluba ljubitelja naučne fantastike, okupljenih oko Gradske biblioteke. Iako je ostao u okviru hobija ovih entuzijasta, doživeo je preko 300 brojeva.

Do današnjeg dana vanzemaljci nisu uspostavili kontakt sa nama, barem ne na zvaničnom nivou, a gotovo da su prestali da se pokazuju na nebu. Kao da smo se i mi i oni umorili, ili su zemljane zaokupile druge teme. Popularna produkcija tv kanala History – “Ancient aliens”, prebacila je težište priče u prošlost i zastupa tezu da su ONI svoj posao ovde obavili još davno.

Na freskama manastira Visoki Dečani

Bonus video:

(Espreso.co.rs / http://www.gradsubotica.co.rs/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.