ČIJU VAKCINU ĆE UZETI SRBIJA? Evo šta o toj odluci kaže dr Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

IZNEO SVOJ STAV

ČIJU VAKCINU ĆE UZETI SRBIJA? Evo šta o toj odluci kaže dr Tiodorović

On je na konferenciji u Palati Srbija, upitan da li će Srbija biti uključena u proces nabavke ruske ili vakcine iz EU, rekao da je svaki uspeh sa vakcinom izuzetan uspeh, bez obzira sa koje strane dolazi

Objavljeno:

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da je za nas bitno da vakcina protiv korona virusa bude sigurna, proverena, a da naša Agencija za lekove može da proveri vakcinu za šest meseci i dodao da će prednost sigurno imati zemlja čija vakcina bude i finansijski najpovoljnija.

On je na konferenciji u Palati Srbija, upitan da li će Srbija biti uključena u proces nabavke ruske ili vakcine iz EU, rekao da je svaki uspeh sa vakcinom izuzetan uspeh, bez obzira sa koje strane dolazi.

"Svi mi koji se bavimo i vakcionologojiom, pored epidemiologije i imunologije, znamo dobro da uvek postoji takmičenje, pa i kada je o tome reč", rekao je Tiodorović.

Istakao je da je za nas bitno da vakcina bude najuspešnija, sigurna, proverena, da daje visoku zaštitu i da ima što manje post aktivnih reakcija.

"Ali, treba malo sačekati da imamo jasnu predstavu o tome, ne samo sa ruskom vakcinom, već i sa američkom, nemačkom...dobro je da se oni takmiče, zašto da ne. Takmiče se u kvalitetu i ko će imati bolje rezultate, a mi ćemo sigurno biti na onoj strani gde je to postignuto i gde smo sigurni da su ti podaci apsolutno sigurni", rekao je Tiodorović.

Prednost će, kaže, sigurno imati onaj ko bude i finansijski najpovoljniji.

Upitan da li će vakcina biti besplatna, rekao je:

"Bilo bi lepo, ali ne postoiji nijedan besplatan ručak na svetu".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.