SRBIN BOBAN JE POLUDEO KAD JE ČUO USTAŠKU PESMU U LETOVALIŠTU: Pisao je OPŠTINI BRAČ, a odgovor koji je dobio...
Još jedan Srbin maltretiran u Hrvatskoj, Foto: Tanjug

ŠIKANIRANJE U HRVATSKOJ!

SRBIN BOBAN JE POLUDEO KAD JE ČUO USTAŠKU PESMU U LETOVALIŠTU: Pisao je OPŠTINI BRAČ, a odgovor koji je dobio...

Srbin nije bio lenj i u pismenom dopisu obratio se lokalnim vlastima ukazavši im na nedopustivu scenu kojoj je svedočio

Objavljeno:

Hrvatska je jedna od retkih destinacija na kojoj tokom pandemije koronavirusa letuju i srpski državljani. Istina, ne veliki broj. A i ono malo što ih ode gotovo po pravilu trpi neprijatnosti do granica šikaniranja.

Najnoviji je slučaj Srbina iz BiH koji je ovog leta odlučio da potroši nekoliko hiljada evra na ostvru Brač. Neposredno pred povratak kući otišao je na plažu u mestu Bol i imao je šta da čuje.

Naime, sa razglasa lokalnog kafića orila se ustaška pesma "Bojna Čavoglave" u izvođenju ništa manjeg ustaše Marka Perkovića Tompsona.

Srbin nije bio lenj i u pismenom dopisu obratio se lokalnim vlastima ukazavši im na nedopustivu scenu kojoj je svedočio.

foto: Tanjug

- Poštovani, ja sam Boban M., državljanin sam Bosne i Hercegovine, Srpske nacionalnosti. Već 12 dana sam gost hotela u Bolu na Braču gde ću kao turista potrošiti gotovo 4.000 evra. Mesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana odlična.

Međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu doživim za mene neugodnu situaciju, da se u baru na plaži Zlatni Rat pušta pesma Čavoglave od Tompsona (hej čujte srpski dobrovoljci bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji), gledajući ljude oko mene, mnogi su se čudili otkud ta pesma na takvom mestu?

Mislim, juče je bio Dan Pobjede, svaka čast, čestitam, voli svoje-poštuj tuđe, ali na ovako evropski i svetski poznatom turističkom mestu da se pušta ovakva pesma pred punim lokalom, oko 300-400 ljudi, Hrvata većinom, ali i ostalih stranaca, Srba na primer, pun ih je hotel kao i Bol, vidim registarske oznake. Mogli su još i Jasenovac da puste.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Ne pišem vam ovo u bilo kakvoj nacionalističkoj osnovi, nego samo nemojte kvariti ovako lepo letovalište u kojem sam do danas nakon 11 dana mislio da su svi dobrodošli. Sad jedva čekam sa odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog leta sam tu, ali do sada nije bilo ovakvih situacija.

Ljubazno molim za bilo kakav odgovor, u nadi se da će se moje reči daleko čuti, a ne samo pročitati i izbrisati.

Veliki pozdrav od BRAČnog para Bobana i Tanje M. - stoji u dopisu, na koji je veoma brzo i dobio odgovor:

"Poštovani, drago nam je čuti sve vaše pohvale o Bolu i bolskim turističkim radnicima sa kojima ste već duži niz godina zadovoljni. Žao nam je što vas je uvredila Tompsonova pesma u kojoj se slavi obrana malog sela Čavoglave u Dalmatinskoj zagori. Pesma se obraća srpskim dobrovoljcima i četnicima koji su četiri godine osvajali, palili, uništavali, ubijali i proterivali Hrvate i ostale nesrpske stanovnike sa njihovih ognjišta u Hrvatskoj.

Siguran sam da se pesma ne odnosi na vas lično. Ne znam zašto vas pesma iz hrvatskog obrambenog rata asocira na Jasenovac, najveću ljagu Hrvatske države iz Drugog svetskog rata. Zločini u Jasenovcu su osuđeni od svih normalnih ljudi, te očekujemo da svi normalni ljudi osude agresiju na Čavoglave i još “milijun” sela i gradova u Hrvatskoj od 1991. do 1995.

Nemojte se čuditi da se u Hrvatskoj pevaju hrvatske pesme, kao što nije čudno da se u Srbiji pevaju srpske.

Pozdrav Stipe Karmelić, pročelnik"

Na sve to se i nadovezao i pomenuti Tompson koji je prepisku podelio na svom Fejsbuk profilu.

Srbin koji je ovo ljeto došao u Bol na Braču požalio se Općini jer je netko puštao pjesmu "Bojna Čavoglave" a smeta ga...

Posted by Marko Perković Thompson on Понедељак, 10. август 2020.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.