NOVOSAĐANKA NA DIVČIBARIMA IPAK NIJE ISPALA IZ ŽIČARE: Izgleda da je ipak samo PALA SA LJULJAŠKE
Novosađanka o kojoj su brujali mediji nije pala sa žičare već sa drvene ljuljaške, Foto: Divčibare Ski Resort

ISTINA!

NOVOSAĐANKA NA DIVČIBARIMA IPAK NIJE ISPALA IZ ŽIČARE: Izgleda da je ipak samo PALA SA LJULJAŠKE

Nema govora da je visina dva metra, "možda tek pedesetak centimetara"

Objavljeno:

Skoro svi mediji u Srbiji, a i šire, preneli su vest uznemirujućeg naslova – "Novosađanka ispala iz žičare na Divčibarama, teško povređena", uz sliku žičare na ski stazi Crni vrh na Divčibarama, kojom gazduje firma Divčibare Ski Resort.

Kako su naveli mediji, pozivajući se na pisanje Blica, "prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta Crni vrh na Divčibarama. Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković...".

Međutim, Novosađanka nije ispala iz žičare, nego je pala sa drvene ljuljaške.

foto: Divčibare Ski Resort

Kako nam je rekao jedan od spasilaca vatrogasac Vladimir Mitrović, iznenađen ovakvim naslovima i pisanjem koje, kako reče, ne odgovara istini, žena nije ispala niti je pala sa ski žičare Crni vrh, "nego je sedela na ljuljašci, prevrnula se na leđa i pala na kamenje".

"Mi smo juče posle podne dobili poziv policije da je žena povređena prilikom pada sa ljuljaške i da joj je potrebna pomoć. Rečeno nam je da su dve žene šetale, došle su na proplanak, a kao lokaciju su naveli da je u blizini okretnica ski žičare Crni vrh. Na tom mestu je postavljen panoramski drveni vidikovac na kome se nalazi ljuljaška. Jedna gospođa je sela na ljuljašku, spala sa nje na leđa i slomila obe ruke na dva mesta", priča Mitrović.

foto: Divčibare Ski Resort

Dodaje da je bilo teško doći do povređene žene zbog toga što do tog mesta nema puta, tako da su "ladom nivom", vozeći preko stare ski-staze i obodom planine stigli do drvenog vidikovca.

S obzirom na to da su mediji preneli da je žena pala sa visine od dva metra, pitali smo Mitrovića da li je visina bila tolika. Kaže da nema govora da je visina dva metra, "možda tek pedesetak centimetara".

Drvena osmatračnica, ili kako je turisti zovu "panoramski vidikovac" zbog prelepog pogleda koji se pruža sa tog mesta, od okretnice ski žičare Crni vrh udaljen je 180 metara.

Osmatračnica i kućica za ptičice je na to mesto postavljena pre nekoliko godina. Osmislile su je i napravile arhitekte iz Čačka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kolubarske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.