DECA KREĆU U ŠKOLU, ZNAČI TREBAĆE IM MASKE: Žena je rešila da zaradi na ČUDAN NAČIN, pola Srbije je pljuje zato
Deca s maskama, ilustracija, Foto: PRofimedia, Twitter printscreen

teške optužbe

DECA KREĆU U ŠKOLU, ZNAČI TREBAĆE IM MASKE: Žena je rešila da zaradi na ČUDAN NAČIN, pola Srbije je pljuje zato

Palo joj na pamet!

Objavljeno:

Kako je nedavno doneta odluka da će određene grupe đaka od 1. septembra krenuti u školu, postavilo se i pitanje nošenja maski.

Epidemiolog Predrag Kon je poručio je da nošenje maski u školama treba da bude neprekidno, a neki su u toj odluci videli šansu da zarade novac.

Tako je na jednoj Fejsbuk grupi osvanula ideja da se na maskama odštampaju imena deci kako bi ih nastavnici lakše prepoznali.

Odmah su usledile reakcije, a mnogi su komentarisali da ovakva ideja nipodaštava ličnost deteta.

Podsećamo, ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će roditelji obezbeđivati maske svojoj deci, ali i će škole morati da nabave određene rezervne količine.

- Već sam poslao uput Ministarstvu državne uprave i svim lokalnim samoupravama, da se sete da su one odgovorne kada su u pitanju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, jer oni plaćaju materijalne troškove. To su pismo već dobili da obezbede sve što je bilo preporučeno - rekao je ministar odgovarajući na pitanje ko će obezbeđivati maske.

Napomenuo je da je Ministarstvo prosvete nadležno za to na republičkom nivou za učeničke i studentske domove odnosno za studente i institute.

Zamenica v.d. direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević kaže da je zadovoljavajuće i da se koristi u školi pamučna maska koja može da se pere i pegla, ali i da se maske tako nose da pokrivaju nos, usta i bradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.