Kraj čuvene prakse: Novosađani više neće piti svetu vodicu!
Foto: Stock

o ovome se pričalo mesecima

Kraj čuvene prakse: Novosađani više neće piti svetu vodicu!

Novoimenovani direktor JKP Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada Gvozden Perković izjavio je da će prekinuti praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda.
Objavljeno:

"U preduzeću smatramo ovu praksu neprimerenom i nećemo je nastavljati", rekao je Perković, koga je na mesto direktora kandidovala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tu praksu je u poslednje dve godine sprovodilo prethodno rukovodstvo, a jednom je čak i zaštitnik građana morao da reaguje i da "ustanovi da voda nije sveta". Perković je dodao da će se ubuduće samo skromno obeležavati dan firme, a sredstva namenjena toj proslavi biće uplaćena u dobrotvorne svrhe. Praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda uvelo je rukovodstvo preduzeća u vreme dok je njime upravljao Pokreta Dinara-Drina-Dunav. Tu praksu je inicirao tadašnji savetnik direktora Vodovoda i kanalizacije Tomislav Bokan.

Vest da je sveštenik Srpske pravoslavne crkve osveštao vodu iz gradskog vodovoda preneli su i veliki svetski mediji 2015. godine, a voda je osveštana i ove godine u januaru, na verski praznik Bogojavljenje, koji je proglašen krsnom slavom firme. Praksu javnih i komunalnih preduzeća da obeležavaju krsnu slavu ranije je kritikovala i pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, koja je kazala da se na taj način krši načelo sekularnosti države i jer je krsna slava porodični običaj. O osveštavanju vode u Novom Sadu su pisali svi mediji u okruženju, a cela priča je dospela i do Engleske.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.