DR KISIĆ: Ako se ispostavi da u odeljenju ima ZARAŽENIH ĐAKA, odmah se sprovodi POSEBNA PROCEDURA
Darija Kisić Tepavčević o posebnoj proceduri koja će se sprovoditi ukoliko je neko od đaka zaražen, Foto: Printskrin

ŠTA PODRAZUMEVA POSEBNA PROCEDURA

DR KISIĆ: Ako se ispostavi da u odeljenju ima ZARAŽENIH ĐAKA, odmah se sprovodi POSEBNA PROCEDURA

Ukoliko se ispostavi da je neko od đaka ili nastavnika pozitivan na prisustvo virusa, onda se naravno to prijavljuje nadležnom Institutu za javno zdravlje koji sprovodi epidemiološka istraživanja

Objavljeno:

Roditelje, ali i nastavnike, najviše čini se interesuje šta će se desiti ako neko iz odeljenja dobije simptome korona virusa ili bude pozitivan na PCR testu.

- Ono što je osnovno je da niko sa bilo kakvim simptomom, bilo kakve infekcije, neće ići u školu, uključujući i nastavno i vannastavno osoblje. Ukoliko se desi da neko tokom časova oseti neke od simptoma, što pre treba da se javi u kovid ambulantnu. Ako su to učenici, treba da to kažu nastavniku i tada, sa maskom koju inače nose, odlaze u sobu za izolaciju koju će imati svaka škola, pozivaju se roditelji koji ih odvode u najbližu ambulantu", objasnila je dr Darija Kisić Tepavčević.

To je samo početak.

- Ukoliko se ispostavi da je neko od đaka ili nastavnika pozitivan na prisustvo virusa, onda se naravno to prijavljuje nadležnom Institutu za javno zdravlje koji sprovodi epidemiološka istraživanja. Suština je da se poštuju sve mere, distanca, nošenje maske. U tom razredu i u tom odeljenju će se raditi epidemiološki nadzor kao posebna mera u slučaju pojavljivanja simptoma - rekla je dr Kisić Tepavčević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.