DO KRAJA AVGUSTA ĆE SITUACIJA SA KORONOM BIITI MIRNIJA: Tiodorović kaže da OVO ipak moramo da poštujemo
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen/Youtube

OČEKIVANJA

DO KRAJA AVGUSTA ĆE SITUACIJA SA KORONOM BIITI MIRNIJA: Tiodorović kaže da OVO ipak moramo da poštujemo

Kako je objasnio, situacija ide u dobrom smeru zato što stanovništvo poštuje mere, one daju rezultate i tako bi trebalo da ostane

Objavljeno:

Epidemiolog i član kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je da broj novozaraženih od korone polako opada i da se do kraja avgusta može očekivati relativno smirivanje situacije ako bi se mere poštovale kao do sada.

"Da se razumemo, virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou, a to su ta takozvana sporadična javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez preminulih", rekao je Tiodorović za Blic.

Kako je objasnio, situacija ide u dobrom smeru zato što stanovništvo poštuje mere, one daju rezultate i tako bi trebalo da ostane, a svakome je već jasno da će život morati da se nastavi sa virusom.

"Do kraja avgusta može dosta toga da se sredi, a u septembru ako se budemo odgovorno ponašali mogli bismo da dopustimo održavanje pojedinih manifestacija koje su i te kako potrebne ljudima. Kako publici tako i organizatorima, ali i glumcima, muzičarima koji moraju od nečeg da žive", rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, "bolje je nešto organizovati i u manjem obimu nego nikako, ali uz strogo poštovanje mera".

"Nema epidemije, pandemije koja je samo zdravstveni problem, ona je i sociološki, psihološki, ekonomski i politički problem. Sve je to povezano", obajasnio je Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.