BANČE I SLAVE DOK TRAJU MERE: Inspekcija krenula u zatvaranje kafića i lokala
Kafić, Foto: Filip Plavčić

strogo

BANČE I SLAVE DOK TRAJU MERE: Inspekcija krenula u zatvaranje kafića i lokala

Inače, Ivajnica je do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta epidemije u Moravičkom okrugu

Objavljeno: 11.08.2020. 11:36h
  • 1

Republička sanitarna inspekcija je nakon kontrole ugostiteljskih objekata u opštini Ivanjica utvrdila niz nepravilnosti i sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

- Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih gradjana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste", izjavio je komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović.

Inače, Ivajnica je do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta epidemije u Moravičkom okrugu, ali uprkos tome organizovana su veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije, kazao je Lazović navodeći kao primer da je u selu Pridvorici organizovana proslava rođendana, zbog čega će, dodao je, više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena.

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media