NASTAVA ZA UČENIKE OD PETOG DO OSMOG RAZREDA VIŠE NEĆE IZGLEDATI ISTO! Roditelji, spremite decu za VAŽNU stvar
školovanje za vreme korone, Foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

vrlo je važn oda poštuju

NASTAVA ZA UČENIKE OD PETOG DO OSMOG RAZREDA VIŠE NEĆE IZGLEDATI ISTO! Roditelji, spremite decu za VAŽNU stvar

Deca od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra ove godine pohađaće nastavu iz škola, dok će se đaci od petog do osmog razreda smenjivati u školskim klupama svaki drugi dan.

Objavljeno:

Po dva razreda srednjoškolaca će u školi biti jedne nedelje, dok će drugi pratiti nastavu od kuće, a novina je da će sve vreme za sve razrede biti emitovana i onlajn nastava, kao i na jednom od programa Radio televizije Srbije, nezvanično se saznaje u Kriznom Štabu Vlade Srbije.

Naime, iako se konačan dogovor očekuje nakon finalne sednice Kriznog štaba koja će biti održana u utorak, na jučerašnjem sastanku dogovoreno je kako će najverovatnije izgledati nova školska godina od septembra.

- Osnovci od prvog do četvrtog razreda će biti u školskim klupama jer su epidemiolozi utvrdili da je za njih najmanja opasnost da obole od korone. Za starije razrede nastava će biti organizovana na sledeći način: primera radi, peti i šesti razred dolaze u školu u ponedeljak, dok će sedmaci i osmaci biti u školskim klupama u utorak. U sredu zatim ponovo dolazi peti i šesti razred i tako će se smenjivati. Srednjoškolci će imati isti sistem, samo će se razredi smenjivati u školskim prostorijama na nedeljnom nivou - otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, specifično je i to što će se nastava sve vreme odvijati i onlajn ali i preko jednog od programa RTS.

- Važiće stroga epidemiološka pravila, roditelji će morati da mere temperaturu deci pre svakog polaska u školu i da odluče da ako se njihovo dete ne oseća dobro da ne moraju da ga taj dan pošalju na nastavu. Zato će za sve razrede biti organizovana i onlajn nastava kako niko od đaka ne bi ništa propustio. Nastava će biti emitovana i na osam jezika manjina. Poštovaće se i stroga epidemiološka pravila o broju đaka u učionici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.