NAPUSTIO JE SVET U KOME NIJE BIO ŽELJEN POSLE PRVE HEMIOTERAPIJE: Srce da vam se stegne od sudbine ovog dečaka
Srce se ledi od tragične sudbine ovog dečaka, Foto: Profimedia

DA SE NAJEŽIŠ

NAPUSTIO JE SVET U KOME NIJE BIO ŽELJEN POSLE PRVE HEMIOTERAPIJE: Srce da vam se stegne od sudbine ovog dečaka

Zanemarena deca kasnije u životu imaju problema, jer ne mogu da se socijalizuju, i nisu naučila kao da se uklope u društvo

Objavljeno:

Vaspitanje nije samo ono što se detetu govori, već i ono što vidi od roditelja, kako se oni ponašaju, i kako se oni osećaju. Ukoliko je vaspitanje uravnoteženo, odnosno ukoliko je dete željeno, voljeno, ako mu se priznaje osnovno ljudsko pravo da postoji i da bude voljeno i važno roditeljima, i ima uravnoteženu količinu uslovne i bezuslovne ljubavi – ono će sutra biti jedna zdrava odrasla osoba koja će biti sposobna da se snalazi samostalno u svetu.

Zanemarena deca kasnije u životu imaju problema, jer ne mogu da se socijalizuju, i nisu naučila kao da se uklope u društvo. Tada se uklapaju onako kako ona misle da treba, i tu može da dođe do raznih devijacija od toga da je dete povučeno, neuspešno, pa do toga da se ono ponaša nesocijalizovano, „divlje''.

Jedna žena je na Tviteru podelila svoje iskustvo. Naime, jedan dečak se u jaslicama združio sa njenim ćerkama.

S obzirom na to da su ga njene ćerke volele, upitala je majku koja nije mnogo marila za njega da li ga može povesti kući. Ona je to dozvolila, ali ga je majka često zaboravljala, uz, kako navodi, ,,težak vonj alkohola''.

Dalje navodi da je svaki susret bio sve teži, a dete sve mršavije i nervoznije. Onda je, kada je imao 11 godina, rekao da ga očuh zlostavlja. Iako je on umro samo par dana kasnije, ono najteže je tek počinjalo.

Njegova majka je nastavila da pije, a zlostavljao ga je i sestrin muž. Želeo je da postane lekar, ali je pod pristiskom majke upisao srednju tehničku školu.

Kada je dečak bio prva godina srednje škole, saznali su da je u bolnici i da ima leukemiju. Samo par dana nakon prve hemioterapije, dečak je doživeo moždani udar, a dva dana kasnije je preminuo.

Navodi se i da njegov otac nije prisustvovao sahrani, a da je nakon njegove smrti njegova majka nastavila da pije.

Ljudi sa društvenih mreža su saglasni sa tim da dugo nisu čuli potresniju priču.

Postavlja se pitanje ko se može smatrati odgovornim za tragičan završetak dečaka, kao i šta je potrebno učiniti da se ovakve situacije dešavaju što ređe.

Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.