SITUACIJA JE PRELOMNA! Dr Tiodorović otkriva šta treba da uradimo da bi do kraja avgusta KONTROLISALI VIRUS
Branislav Tiodorović izjavio da ćemo do kraja avgusta možda moći da kontrolišemo situaciju sa koronavirusom, Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

SITUACIJA U KOJOJ SE SADA NALAZIMO JE PRELOMNA

SITUACIJA JE PRELOMNA! Dr Tiodorović otkriva šta treba da uradimo da bi do kraja avgusta KONTROLISALI VIRUS

Navodi da se zalaže da se "Nišvil" i "Filmski sureti" održe, uz poštovanje propisanih mera,

Objavljeno:

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u prelomnoj situaciji, koju ćemo, do kraja avgusta, možda moći da kontrolišemo.

- Ako uzmemo u obzir situaciju u kojoj se nalazimo, ona je prelomna. Imamo bolju samodisciplinu i ako tako nastavimo onda ćemo do kraja avgusta možda doći do situacije kada ćemo moći da kontrolišemo ovu bolest - rekao je Tiodorović za "TV Prva".

"Broj pregleda se smanjio na trećinu"

Navodi da je situacija pod kontrolom, uprkos tome što je još uvek nesigurna zbog prisustva virusa.

- Ako pođemo od toga kako su kovid ambulante radile, broj pregleda se smanjio na trećinu ukupnog broja od pre sedam ili 10 dana. Klinički centar u Nišu je 229 bolesnika, od toga 10 dece od kojih su troje pozitivna. Nesigurna situacija jer je virus još uvek tu, ali pod kontrolom - izjavio je Tiodorović.

Za sutra je najavljena konačna odluka o polasku dece u školu.

- To je takođe jedan prelomni trenutak. Deca moraju krenuti u školu. Odnos svih nas, pa i dece, prema ovoj bolesti mora biti takav da živimo sa koronom. Prema tome, pogotovo prvi razred treba da bude u školi. Ako Kritse sve svede na onlajn sistem, onda nećemo imati pravi razvoj deteta - poručio je Tiodorović i dodao da to podrazumeva kontrolu kako roditelja, tako i obrazovnih ustanova.

Navodi da se zalaže da se "Nišvil" i "Filmski sureti" održe, uz poštovanje propisanih mera, te da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.

- Ovog trenutka je našem stanovništvu potrebno da se podigne moral, zadovoljstvo životom, da bude spreman da izdrži još malo i dođemo do tačke u kojoj ćemo imati samo povremenu pojavu oboljenja. Možemo organizovati ovakve manifestacije, ali po pravilia koja su već utvrđena, a to znači primenjivati sve mere zaštite, maske, distanca, dezinfekcija... To se postiže tako što ćemo smanjiti broj gledalaca na onaj koji će zadovoljiti da svako ima četiri kvadratna metra prostora - rekao je Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.