OVO REŠAVA MNOGE VAŠE PROBLEME: Zaboravite Dr Gugl kad imate pouzdani DokTok
Gugl / Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVA PLATFORMA

OVO REŠAVA MNOGE VAŠE PROBLEME: Zaboravite Dr Gugl kad imate pouzdani DokTok

DokTok je prva platforma u oblasti telemedicine u Srbiji i na njoj je trentno volenterski aktivno između 150 i 200 lekara iz svih oblasti medicine, rekla je Tasićeva za Tanjug

Objavljeno:

Građanima Srbije sa manjim zdravstvenim tegobama svakodnevno je na usluzi više od 150 lekara svih specijalizacija, koji im besplatno pomažu da reše zdravstvene probleme, otklone nedoumice o simptomima i uzrocima bolesti, dejstvu lekova, a tu je i neizostvna psihološka podrška, izjavila je Aleksandra Tasić, predstavnic nedavno pokretnute platforme DokTok.

DokTok je prva platforma u oblasti telemedicine u Srbiji i na njoj je trentno volenterski aktivno između 150 i 200 lekara iz svih oblasti medicine, rekla je Tasićeva za Tanjug.

Od kraja aprila kada je pokretnut projekat, do sada smo imali 40.000 poseta na sajtu DokTok.rs , a dnenvo nam se za pomoć obrati i 50 ljudi, rekla je Tasićeva i dodala da za razgovor sa lekarom nije potrebno ništa osim interneta i smart telefona ili računara.

Prema njenim rečima, konsultacije najčešće traju do 15 minuta koliko je dovoljno da lekar posavetuje na koji način da pacijent nastavi lečenje, ako je potrebno ili da da savet u odnosu na problem zbog koga se javio.

Građani su, dodaje, najviše tražili savete iz ginekologije i opšte, interne medicine ali i iz oblasti mentalnog zdravlja.

Kako kaže, u njihovom timu neizostavni su psiholozi i psihoterapeuti, jer je detekvano da je to oblast koja je danas ljudima potrebnija više nego ranije.

DokTok služi za sve zdravstvene konsultacije koje ne zahtevaju hitnu lekarsku pomoć i nisu posledica korona virusa a vezane su za opšte zdravstveno stanje ili potrebu za razgovorom sa psihologom, navela je Tasićeva.

Građani zahvaljujući lekarima okupljenim oko ideje DokTok, kako dodaje, imaju priliku da od ponedeljka do subote od 10.00 do 21.00 dobiju stručne savete bez odlaska u Dom zdravlja i boravka u čekaonici.

Svi DokTok lekari zaposleni su u različitim zdravstvenim ustanovama, uglavnom privatnim, i dolaze iz cele Srbije, imaju dugogodišnje iskustvo, navela je ona i dodala da je ideja pokretanja platforme DokTok bila da rastereti zdravstveni sistem, da doprinese lakšem funkcionisanju sada kada su državne bolnice a i domovi zdavlja usmereni najviše na kovid.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.