TRUDNICA IZ VRANJA POBEDILA I RODILA MALOG LAVA LAZARA: Zašto je on veoma posebna beba?
Foto: Profimedia

Sjajna vest

TRUDNICA IZ VRANJA POBEDILA I RODILA MALOG LAVA LAZARA: Zašto je on veoma posebna beba?

Majka je u devetom mesecu trudnoće zaražena, ali nije imala nikakve simptome, dok se njen suprug razboleo pre nje i uspeo da pobedi virus

Objavljeno:

Beba Lazar, čija je mama Milena Jovančić pobedila koronu samo nekoliko dana pre porođaja, negativan je na Covid-19, ali je zanimljivo da su analize pokazale da beba ima antitela. - Beba je najverovatnije nasledila mamina antitela. Kod beba te starosti stvari se gledaju iz tog ugla. Mnogo je enigmi oko kovida i trudnoće, kao i postporođajnog perioda i dojenja. Mi se trudimo da svaki slučaj posmatramo pojedinačno i ono što je najvažnije da nam sve majke i bebe budu dobro - kaže načelnica vranjske ginekologije dr Gordana Đorđević.

Milena se pre nekoliko dana porodila prirodnim putem i na svet donela krupnog dečaka. Lekari su bili presrećni jer je beba kruna porodične pobede nad koronom. Majka je u devetom mesecu trudnoće zaražena, ali nije imala nikakve simptome, dok se njen suprug razboleo pre nje i uspeo da pobedi virus. - Milena i beba su još uvek u bolnici. Trebalo bi da uskoro budu kod kuće. Lekari žele da se zbog specifičnosti situacije i mama i beba potpuno oporave. Rezultati testa su me obradovali, ali i zbunili. Na kraju, najvažnije je da smo posle agonije koju smo prošli sada svi dobro - kaže bebin otac Marko Jović. Korona u trudnoći više nije nikakva novost. U Vranju postoji i kovid-porodilište i do sada su tri novorođene bebe testirane. Na sreću, sve tri su bile negativne. Zaposleni u kovid-porodilištu ponosni su na činjenicu da uprkos tome što je mnogo toga još uvek nepoznato uspevaju da prkose virusu i dele sa majkama njihove pobede. Ipak, kako kažu, najteže im pada što u skafanderima ne mogu mamama i bebama podariti osmeh.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.