PREMIJERKA SAOPŠTILA VEST KOJA ĆE OBRADOVATI SVE SRBE: Tiče se broja obolelih i hospitalizovanih od korone
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Kurir TV

PAD BROJA ZARAŽENIH

PREMIJERKA SAOPŠTILA VEST KOJA ĆE OBRADOVATI SVE SRBE: Tiče se broja obolelih i hospitalizovanih od korone

Ona je rekla da država radi svakodnevno na tome da Srbija bude jedna od prvih 20 zemalja koje će dobiti vakcinu, te da se pregovare s raznim kompanijama i partnerima

Objavljeno:

Ohrabruje pad broja zaraženih, mada je on i dalje visok, ali još više ohrabruje broj hospitalizovanih, jer imamo 11 uzastopnih dana u kojima broj hospitalizovanih opada, a već u poslednjih nekoliko dana imamo više otpuštenih iz bolnica, nego primljenih, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

"Pad broja zaraženih znači da su građani disciplinovani, da se zajedno borimo i da mere daju rezultate. I dalje je visok broj 255 zaraženih dnevno, i potrebno je da nastavimo da budemo disciplinovani, dok se ne nađe vakcina i dok nam ne bude dostupna", rekla je Brnabićeva za TV Prvu.

Ona je rekla da država radi svakodnevno na tome da Srbija bude jedna od prvih 20 zemalja koje će dobiti vakcinu, te da se pregovare s raznim kompanijama i partnerima.

"Pregovaramo s nekoliko partnera, ali ne bih dalje o tome. Ali, mogu da garantujem da ćemo biti jedna od prvih zemalja koja će dobti vakcinu, koja će biti u Srbiji tek kada bude potpuno bezbedna. Sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja već danas gledaju stručnjaci", rekla je Brnabićeva.

Dodal je da ako dođe do opuštanja, postoji mogućnost i verovatnoća da ponovo dođe do zaražavanja velikog broja ljudi.

Na pitane da li "preti" policijski čas, premijerka je rekla da je jako daleko od toga, jer ako se svi pridržavaju mera koje su na snazi, stvari mogu da se drže pod kontrolom.

"Očekujemo da dodatno pada broj obolelih i hospitalizovanih, da se bolnice vraćaju u nonkovid režim. Pripremamo se za jesen i zimu. Daleko smo od restriktivnih mera, ali ove koje su sada na snazi ostaće još neko vreme, moraćemo i dalje da držimo distancu i nosimo masku", rekla je premijerka.

Na pitanje o poverenju građana u krizni štab, rekla je da nije bilo poljuljano poverenje građana u štab, već da joj se čini da u određenim političkim i drugim krugovima to poverenje nikada nije ni postojalo, a da su se oni od prvog dana trudili da to prošire i među građane.

"I pored pokušaja da građani nemaju poverenje u Krizni štab, mislim da najveći broj građana ima povrenje u te ljude, da im veruje, da ih sluša i da prati pres konferencije", rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.